Közleményt adott ki The Weeknd, amelyben bojkottra szólít fel a Grammy-díjat illetően.

The Weeknd egyetlen egy dalát sem jelölték Grammy-díjra

The Weeknd dalszezrő-énekes – születési nevén Abęl Makkonen Tesfaye – csütörtökön bejelentette, hogy bojkottálja a Grammy-díjátadót, többé nem engedi, hogy lemezeit és számait nevezzék a díjra és nem szerepel a gálán.

A kanadai énekes a The New York Timesnak küldött közleményt, amelyben górcső alá veszi a Grammy-nevezések körüli korrupciót és a jelölési folyamat átláthatatlanságát.

The Weeknd Grammy Dij 2021 Blinded Lights
The Weeknd / Fotó: A Dalszerző-Énekes Blinded Lights Videóklipje

“A titkos bizottságok miatt többé nem engedem, hogy lemezkiadóm nevezze a zenémet a Grammyre” – olvasható a közleményben.

"A Grammy korrupt maradt"

The Weeknd legutóbbi, After Hours című albuma – ezen hallható a szakma által is dicsért Blinded Lights dala is – nem kapott jelölést az amerikai lemezakadémiától novemberben.

Kapcsolódó cikk

“A Grammy korrupt maradt. Tartoztok nekem, a rajongóimnak és az ágazat átláthatóságának” – írta a zenész a Twitter-oldalán.

A lemezakadémia vezetője, Harvey Mason Jr. ősszel a The Hollywood Reporternek eljuttatott közleményben válaszolt a zenésznek. Mint írta Mason, megérti a zenész csalódottságát, őt is meglepte, hogy nem kapott jelölést a művész. Ugyanakkor hozzátette: minden évben kevesebb a jelölés, mint az arra érdemes művész.

A rajongók is meglepődtek

Nagy meglepetést okozott a zenei világban, hogy az énekes albuma és annak egyik legnépszerűbb dala, a már említett Blinding Lights egyetlen jelölést sem kapott. A Grammy-díj nagy esélyeseként emlegették.

Kapcsolódó cikk

Ez az első dal, amely egy teljes évet töltött a Billborad Hot 100 toplistáján.

Mindent jól csináltunk, azt hiszem. Nem vagyok beképzelt, nem vagyok arrogáns. A People magazin azt mondta, engem is jelölni fognak. Az egész világ ezt mondta nekem. Azt hajtogatták, ez az én évem lesz. Ezért voltunk mindannyian frusztráltak. Van három Grammy-díjam, ami most már nyilván semmit nem jelent számomra

mondta a kanadai zenész egy januári interjúban.

Jövőre egyébként Budapesten is fellép The Weeknd.

Zayn Malik, Drake és Halsey is bírálta a működést

Nemrégiben Zayn Malik, az egykori One Diection fiúbanda tagja is élesen kritizálta a lemezakadémiát

Mint írta Twitter-oldalán, kivételezés, rasszizmus és politika is közrejátszik a szavazási folyamatban. Malik mellett Drake és Halsey is bírálta a Recording Academy működését. Utóbbi szerint a Grammy-díj mint idea, megfoghatatlan folyamat, amelyben közrejátszanak a privát előadások, a kulisszák mögötti beszélgetések, a kapcsolatrendszerek, a folyamatos kampányolás, a sok titkos kézfogás, és persze – a feltételezések szerint – a kenőpénzzel való megvesztegetés.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet