A The Who zenekar új albuma nagyot fog szólni

Tizenhárom év után új albumon dolgozik a The Who.

A brit rockzenekar, a The Who gitárosának, Pete Townshendnek a közleménye szerint a rajongók a “sötét balladáktól a kemény rockig és a kísérleti elektronikus zenéig” mindenre számíthatnak. Az album még idén megjelenik.

Peter Townshed Rolling Stones
Pete Townshend a The Who együttes gitárosa / Fotó: Rolling Stones

A The Who 2006-ban jelentkezett utoljára albummal, az Endless Wire pályafutásuk 11. stúdióalbuma volt.

A The Beans tovább gyúrta a nagyon underground stílust – 2 év után itt az új nagylemez

“A ’60-as évek nagyon nyers, elektromos beatzenéjét és a ’90-es évek grunge-át szándékoztam elegyíteni. Szerintem így valami egészen új sülhet ki a dologból. Ty Segallnak tök jól ment, nekünk meg így” – mondta a zenekar lelke és mindenese, Vida Áron a NOW magazinnak az előző lemez kapcsán.

A zenekar közölte, hogy amerikai koncertkörutat is tervez nagyzenekarral. Roger Daltrey, az együttes énekese a rajongókat biztosította arról, hogy “bár a The Who zenekarral fog fellépni, ez nem jelent kompromisszumot, Pete és én a mi zenénket adjuk elő”.
A 74 éves Daltrey szerint ez lehet az utolsó turnéja.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Reálisnak kell lenni, ennyi idős vagyok, és az ember hangja egy idő után elkezd egy kicsit fakulni. Olyan jó akarok lenni, mint amilyen két éve voltam[/perfectpullquote]

– mondta.

A Who alapító tagjai közül már csak a 73 éves Townshend és Daltrey zenél az együttesben. Keith Moon dobos 1978-ban meghalt, Kenny Jones váltotta őt, de tíz évvel később távozott az együttesből. John Entwistle basszusgitáros 2002-ben halt meg.

The Who – I Can’t Explain

The Who – Live At The Fillmore East 1968 out now! Check it out: https://lnk.to/TheWhoFillmoreEast Explore more music from The Who: https://lnk.to/TheWhoBestO…

A jelenlegi zenekarban játszik Zak Starkey, Ringo Starr fia és Simon Townshend, Pete öccse.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból