Tizenhárom év után új albumon dolgozik a The Who.

Hirdetés

A brit rockzenekar, a The Who gitárosának, Pete Townshendnek a közleménye szerint a rajongók a “sötét balladáktól a kemény rockig és a kísérleti elektronikus zenéig” mindenre számíthatnak. Az album még idén megjelenik.

Pete Townshend a The Who együttes gitárosa / Fotó: Rolling Stones

A The Who 2006-ban jelentkezett utoljára albummal, az Endless Wire pályafutásuk 11. stúdióalbuma volt.

A The Beans tovább gyúrta a nagyon underground stílust – 2 év után itt az új nagylemez

“A ’60-as évek nagyon nyers, elektromos beatzenéjét és a ’90-es évek grunge-át szándékoztam elegyíteni. Szerintem így valami egészen új sülhet ki a dologból. Ty Segallnak tök jól ment, nekünk meg így” – mondta a zenekar lelke és mindenese, Vida Áron a NOW magazinnak az előző lemez kapcsán.

A zenekar közölte, hogy amerikai koncertkörutat is tervez nagyzenekarral. Roger Daltrey, az együttes énekese a rajongókat biztosította arról, hogy “bár a The Who zenekarral fog fellépni, ez nem jelent kompromisszumot, Pete és én a mi zenénket adjuk elő”.
A 74 éves Daltrey szerint ez lehet az utolsó turnéja.

Reálisnak kell lenni, ennyi idős vagyok, és az ember hangja egy idő után elkezd egy kicsit fakulni. Olyan jó akarok lenni, mint amilyen két éve voltam

– mondta.

A Who alapító tagjai közül már csak a 73 éves Townshend és Daltrey zenél az együttesben. Keith Moon dobos 1978-ban meghalt, Kenny Jones váltotta őt, de tíz évvel később távozott az együttesből. John Entwistle basszusgitáros 2002-ben halt meg.

The Who – I Can’t Explain

The Who – Live At The Fillmore East 1968 out now! Check it out: https://lnk.to/TheWhoFillmoreEast Explore more music from The Who: https://lnk.to/TheWhoBestOf Follow The Who: https://lnk.to/TheWhoHome Spotify – https://lnk.to/nDu0O Facebook – https://lnk.to/7Auc8 Twitter – https://lnk.to/9Z8Qs Instagram – https://lnk.to/kjBuQ Music video by The Who performing I Can’t Explain. (C) 1988 Polydor Ltd.

A jelenlegi zenekarban játszik Zak Starkey, Ringo Starr fia és Simon Townshend, Pete öccse.

Hirdetés