Radiohead énekese, Thom Yorke gerinctelen húzásnak nevezte a kormány lépését, amiért elutasította a Brexit okán hozott uniós ajánlatot.

A Radiohead énekese, Thom Yorke nem finomkodott

Thom Yorke Twitteren fakadt ki, a bejegyzésében egyszerűen “gerinctelen f_szoknak” nevezte a brit kormány tagjait, amiért azok elutasították az Európai Unió által adott ajánlatot a Brexit okán folytatott tárgyalások során, írja a Dazed.

Thom Yorke Radiohead Koncert Brexit Vizum
Thom Yorke, A Radiohead Zenekar Énekese / Fotó: Getty Images

Azonban a döntést szinte az összes brit zenész-szakszervezet vezetője elítélte.

A Portishead zenekar tagja, Geoff Barrow a #BorisKilledMusic hashtaggel fejezte ki véleményét, ami pillanatok alatt virális lett.

Petíció is indult

A Brexittel megszűnt az Egyesült Királyság állampolgárainak egyszerű belépése az Európai Unióba. Az EU felajánlotta ugyan, hogy a zenészek, művészek 90 napra vízum nélkül látogathatnak az Unióba, így könnyítve meg a koncertezést, turnézást. Az Egyesült Királyság azonban ezt elutasította, majd igyekezett ráfogni a döntést az EU-ra.

Kapcsolódó cikk

Erre a brit kormány rég felkészülhetett volna, hiszen, mint mi is megírtuk tavaly februárban, az Incorporated Society of Musicians igazgatója, Deborah Annetts rávilágított arra a tényre, hogy az Európai Unióból érkező előadóknak 244 fontos vízumot kell majd igényelniük, továbbá igazolniuk, hogy legalább 1000 fontos megtakarítással rendelkeznek. A költségeket vagy a rendezvények szervezőinek vagy a művészeknek kell állnia majd.

Egy petíció is elindult, amelyről a fenti, A brit zenészek vízummentességet követelnek az európai turnékhoz 2021-től címmel publikált cikkünkben írtunk, és olyan ismert zenészek írták alá, mint Dua Lipa vagy épp Laura Marling

Már több mint 250 ezren írták alá.

Tavaly januárban még Nigel Adams kulturális miniszter még úgy nyilatkozott, hogy a művészek szabad mozgásának védelmére mindenképpen szükség lesz a Brexit után is.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.