A Radiohead frontembere, Thom Yorke új zenét írt a Labéque nővéreknek

A Radiohead 1985 óta aktív – noha voltak szünetek –, és mindig meg tudják lepni a rajongókat. Ezúttal új dalt jelentetett meg a zenekar frontembere, Thom Yorke a Labéque nővéreknek.

Thom Yorke a Twitter-oldalán jelentette be a hírt, és kvázi reprezentatív jelleggel, hiszen, mint írta, nagyrészt eladták a jegyeket.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Szép délutánt! Új zenét írtam két zongorára Katia és Marielle Labèque számára, amit áprilisban adnak elő. Úgy fogok csinálni, mintha tudnék kottát olvasni. Pedig nem. Azt hiszem, már nagyrészt eladták a jegyeket, de azért gondoltam, elmondom az infót[/perfectpullquote]

– írta Thom Yorke a Twitter-oldalára.

gettyimages 670097424
A Radiohead frontembere, Thom Yorke / Fotó: Getty Images

Senki nem lepődik meg azon, hogy nem Radiohead fémjelezte Labéque-dalok kerültek ki. Thom Yorke szeret szólózni is. Olyannyira, hogy 2006-ban az Eraser című albumot jelentetett meg az 51 éves zenész. Erősen kísérletező, experimentális jellege van az említett lemeznek. A lemezbemutató-turnéra még a Red Hot Chilli Peppers basszerosa, Flea is csatlakozott.

Tavaly első filmzenéjét is megírta a Sóhajok (Suspiria) olasz horrorhoz. A dal sikerét nem csak a rajongók öröme és elismerése jelzi, hanem az a tény is, hogy felkerült az Oscar-díj shortlistjére.

A Labéque nővérekkel nem most vágtak közös kollabba, írják a nővérek a hivatalos weboldalukon.

d5346 yorke labeque a2
Thom Yorke és a Labéque nővérek / Fotó: Labéque hivatalos weboldala

A 2013-as Minmalist Dream House című Labéque-albumon már hallható volt Thom Yorke közreműködése – ez egyébként a Pyramid Song, ami Radiohead-feldolgozás.

Újabb Thom Yorke-szám jelent meg a Suspiriáról / ContextUs

A Suspiria című remake-et a Szólíts a neveden rendezője, Luca Guadagnino rendezi. A film az ikonikus 1977-es Dario Argento-féle horror feldolgozása, és valószínűleg még a hónap folyamán a világ számos pontján bemutatják. Ahogy beszámoltunk róla, Thom Yorke nemrég megmutatta a lemez egyik számát, a A Suspiriumot.

Az új szerzemény Don’t Fear the Light névre hallgat. Mint írják, két zongorára, elektronikára és szintetizátorra készült. Egyelőre nem tudni, mikor hallgathatjuk meg.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból