Tizenkét ember vesztette életét egy tömeges lövöldözésben a kaliforniai Ventura megyében, négy évvel ezelőtt – és nemrégiben nyilvánosságra hozták az aznapi segélyhívásokat.

Az év elején a Ventura megyei seriff hivatala nyilvánosságra hozta a helyszínről indított segélyhívások megrázó hangfelvételeit, amikor a 28 éves Ian David Long 2018-ban ezen a napon lövöldözni kezdett a Thousand Oaks-i Borderline Bar and Grill vendégeire és személyzetére, írja a DailyStar.

Eltaláltak, mindenhol vérzek, mindenhol rohangálnak az emberek. Ez nem jó

– mondta egy nő a telefonban a diszpécsereknek. Egy férfi arról számolt be, hogy több embert látott meghalni, “eltalálták őket és összeestek”. Amikor az egyik diszpécser megkérdezett egy másik nőt, hogy látta-e a lövöldözést, azt mondta: “Még mindig megtörténik!”
Thousand Oaks Kalifornia Lovoldozes Ian David Long Segelyhivasok
Eközben a bűnüldöző szervek munkatársai testkamerás felvételeket is közzétettek, amelyeken az emberek kétségbeesetten rohannak a helyszínre érkező seriff helyettesei felé.
A szemtanúk később egy fekete kalapot, fekete inget és kék farmert viselő fehér férfiként írták le a gyanúsítottat, akit később Longként azonosítottak. A volt hadsereg veteránja, aki aznap este összesen 11 embert ölt meg, a helyszínen agyonlőtte magát. Az eset során 15 ember megsérült.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet