Egy nyugdíjas házaspár gyermeke harmadik születésnapját ünnepelte, miután szembeszálltak Kína kétgyermekes politikájával, és megtartották a csodával határos módon megfogant gyereküket.

A Shandong tartományból származó Mrs. Tian 67 évesen természetes módon esett teherbe, ami szakadást okozott a család többi tagjával, írja a DailyStar.

Tianci, amely a „mennyország ajándéka” rövidítése, 2019. október 25-én született. A most hároméves gyerek szülei már a hetvenes éveikben járnak, és felnőtt korú unokáik is vannak.

Mrs. Tian 40 éves lánya azzal fenyegetőzött, hogy megszakítja a kapcsolatot a szüleivel, ha megtartják a babát, de a házaspár csodának tartja, hogy a nő menstruációja visszatért, és természetes úton teherbe esett, így nem vetették el a gyereket. Az anya elmondása szerint ez a terhesség teljesen más volt a korábbi kettőnél, és sokkal több fájdalommal küzdött.

Tianci születése vitákat váltott ki Kínában, ahol az online közösség tagjai megkérdőjelezik, hogy az idős házaspár fizikailag és anyagilag hogyan lesz képes felnevelni, ráadásul Tianci a pár harmadik gyereke, ami illegális Kínában.

Nem akartunk törvényt sérteni. Adminisztratív felülvizsgálatot kérek, vagy pert indítok, ha ezért pénzbírságot kapok

– jelentette ki a baba édesapja. Kínában a párok nem vállalhatnak kettőnél több gyermeket, bár a kormány állítólag kevésbé szigorú a törvény betartatásában, miután 2016-ban felülvizsgálták a családtervezési normákat.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet