Tiffany Haddish fogja játszani a filmvásznon a háromszoros olimpiai bajnok Florence Griffith-Joynert, a világ leggyorsabb nőjét.

Tiffany Haddish gyerekkorában hősként tekintett Florence Griffith-Joynerre

A Csajtúra sztárja, Tiffany Haddish producerként is közreműködik az 1998-ban, mindössze 38 évesen, epilepsziás roham következtében meghalt rövidtávfutó életét bemutató filmben – írja a Variety.

A projektet beharangozó közlemény szerint Tiffany Haddish gyermekkorában hősként tekintett Florence Griffith-Joynerre.

Tiffany-Haddish-Florence-Griffith-Joyner-Film
Haddish Gyermekkorában Hősként Tekintett Joynerre / Fotó: Emma Mcintyre / Getty Images
A 100 és 200 méteres síkfutásban a mai napig rekorder “Flo Jo” nemcsak a pályán elért eredményeivel, hanem maga tervezte, testhez simuló ruháival és 15 centis, rikító színűre festett körmeivel is feltűnést keltett.

Joyner özvegye és egyben edzője készíti fel a színésznőt a szerepre

A film munkálataiban a néhai sportoló özvegye és egykori edzője, Al Joyner is részt vesz producerként, valamint kreatív tanácsadóként.

Emellett már meg is kezdte Haddish felkészítését a szerepre, azokat az edzési módszereket bevetve a színésznőnél, amelyeket néhai felesége alkalmazott.

Haddish legutóbb a Mint egy főnök, az Esti iskola és a Here Today című filmekben szerepelt. Legközelebb a The Card Counter című thrillerben láthatja a közönség Oscar Isaac és Tye Sheridan partnereként.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet