Noha nincs életveszélyben Tiger Woods profi golfozó, ám súlyos sérülést szenvedett. A helyi hatóságok szerint a lejtős kanyarban veszthette el uralmát autója felett.

Nyílt törést szenvedett Tiger Woods

Los Angeles egyik külvárosában szenvedett kedden súlyos autóbalesetet Tiger Woods profi golfozó. Woodsot azonnal kórházba vitték, nyílt lábtörése volt, megoperálták. Állapota súlyos, de nem életveszélyes, írja a Reuters.

Tiger Woods Golfozo Baleset
Tiger Woods Golfozó / Fotó: Getty Images

A megyei seriff elmondta, hogy Woodsot a baleset után a tűzoltóknak baltával és fejszékkel kellett kiszabadítani a kocsiból. Mindkét lábának alsó részén nyílt törést szenvedett és eltört az egyik bokája is. 

A Los Angeles-i kórház főorvosa, Anish Mahajan tájékoztatása szerint Woodsnak az operáció során a sípcsontját, valamint a bokacsontját is rögzíteni kellett csavarokkal.

Barack Obama is imádkozik a golfozó felépüléséért

Alex Villanueva seriff a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a baleset után Tiger Woods nem ájult el, a kiérkező segítőknek és mentőknek képes volt elmondani a történteket. A seriff hivatala azt is elmondta, hogy Woods nem ivott a baleset előtt, azaz nem volt részeg, nem alkoholos befolyásoltság alatt vezette a járművet.

Kapcsolódó cikk

A baleset Los Angeles belvárosától mintegy 30 mérföldre történt, Rolling Hills birtok közelében, 7 óra 12 perckor a Reuters információi szerint. Ez az útszakasz amúgy is veszélyes terep az autósok számára. A kanyarodó út meredeken lejt, a kihelyezett táblák szerint itt a maximális megengedett sebesség 45 mérföld/óra.

Ebben a lejtős kanyarban veszthette el uralmát Woods a kocsi felett, amely átsodródott a másik oldalra, majd az út menti árokban kötött ki.

Fékezésre utaló nyomokat nem találtak. Az időjárás megfelelő volt, nem esett, a látási viszonyok kielégítőek voltak.

Tiger-Woods-Baleset
Woods Autója A Baleset Után / Fotó: Gene Blevins / Reuters

Carlos Gonzalez seriffhelyettes szerint nagy csoda, hogy Woods élve megúszta ezt a balesetet. A helyszínen járt hatósági személy végig tudott beszélni a golfozóval, aki a baleset után sokkos állapotba került, de minden kérdésére tudott felelni. A kocsiban más nem ült, tehát Tiger Woods egyedül vezette az autót.

A baleset után a Twitteren rengetegen üzentek Tiger Woodsnak. Az egykori amerikai elnök, Barack Obama is imádkozott érte.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet