Követem Élet + Stílus Ezek a lányok úgy táncolnak, ahogy a pasijaik „fütyülnek”

Ezek a lányok úgy táncolnak, ahogy a pasijaik „fütyülnek”

Promóció

Új trend terjed a közösségi média felületein, fiatal lányok táncolnak exeik hangüzeneteire a TikTok nevű videóapplikáció segítségével, írja a Dazeddigital.

Promóció
- Advertisement -

A maszkulinitás ellen folytatott harcban a tini lányok új fegyvert vetnek be, mégpedig a TikTok nevű applikáció segítségével.

Bella Dorlando tánca felbolygatta a TikTok-ot / Fotó: TikTok

Az új őrületet Bella Dorlando TikTok-felhasználó indította el, amikor az őt megcsaló ex-barátjának egyik hangüzenetére lejt táncot.

Bella performansza annyira fellelkesítette a TikTok-os lányokat, hogy azonnal követték is a példáját. Az egyik követője például a volt barátjával folytatott beszélgetést használta háttérként miközben a YMCA című számra adta elő koreográfiáját.

Az ifjú feministák célja ezzel az, hogy szembeszálljanak az olyan nemkívánatos férfiúi viselkedésformákkal, mint a túlzott féltékenykedés, a manipuláció és az uralkodási vágy.

A 18 éves Tenley a következő tapasztalatokat osztotta meg a hat hónapig tartó párkapcsolata után: „Három olyan dolog volt a párkapcsolatomban amire nagyobb figyelmet kellett volna szentelnem: az elszigeteltség, a manipuláció és a túlzott ragaszkodás.”

„A domináns pasik irányítani akarnak téged, tudni akarják merre jársz a nap minden percében, mit csinálsz, folyamatosan üzengetned kell nekik különben kiborulnak. Ezek a pasik el akarnak szigetelni téged. Nem szeretik ha a barátaiddal vagy, még azt sem ha a családoddal, hiszen azt akarják hogy mindenkitől távol tartsd magad, és ha ő az egyetlen akihez igazán közel érzed magad az sebezhetővé tesz téged. Végül annyira manipulálni fognak, hogy elhitetik veled, hogy minden a te hibád” – fakadt ki videójában Tenley.

A feminizmus nem egy szörny, amely férfiakat akar bekebelezni

Miért övez ekkora utálat nők és férfiak részéről egyaránt egy egyszerű szót? Mi váltja ki a feministát lesajnáló jelzőként használó emberek haragját egy vitában egy nő védelméről? Jó, igen, címke: ám egy összefoglaló jelentést hordoz. A legtöbb ilyen vita noha online hangzik el,mert az embereknek kényelmetlen a véleményüket szemtől szembe vállalni.

Tenley videója példa arra, hogy a fiatal nők hogyan használják a TikTok-ot pozitív társadalmi változások terjesztésére.

A srácok tehát jobban teszik ha visszafogják magukat, és nem üzengetnek barátnőiknek, különben még táncra perdülnek a végén.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3