Követem Élet + Stílus Ezek a lányok úgy táncolnak, ahogy a pasijaik „fütyülnek”

Ezek a lányok úgy táncolnak, ahogy a pasijaik „fütyülnek”

Promóció

Új trend terjed a közösségi média felületein, fiatal lányok táncolnak exeik hangüzeneteire a TikTok nevű videóapplikáció segítségével, írja a Dazeddigital.

Promóció

A maszkulinitás ellen folytatott harcban a tini lányok új fegyvert vetnek be, mégpedig a TikTok nevű applikáció segítségével.

Bella Dorlando tánca felbolygatta a TikTok-ot / Fotó: TikTok

Az új őrületet Bella Dorlando TikTok-felhasználó indította el, amikor az őt megcsaló ex-barátjának egyik hangüzenetére lejt táncot.

Bella performansza annyira fellelkesítette a TikTok-os lányokat, hogy azonnal követték is a példáját. Az egyik követője például a volt barátjával folytatott beszélgetést használta háttérként miközben a YMCA című számra adta elő koreográfiáját.

Az ifjú feministák célja ezzel az, hogy szembeszálljanak az olyan nemkívánatos férfiúi viselkedésformákkal, mint a túlzott féltékenykedés, a manipuláció és az uralkodási vágy.

A 18 éves Tenley a következő tapasztalatokat osztotta meg a hat hónapig tartó párkapcsolata után: „Három olyan dolog volt a párkapcsolatomban amire nagyobb figyelmet kellett volna szentelnem: az elszigeteltség, a manipuláció és a túlzott ragaszkodás.”

„A domináns pasik irányítani akarnak téged, tudni akarják merre jársz a nap minden percében, mit csinálsz, folyamatosan üzengetned kell nekik különben kiborulnak. Ezek a pasik el akarnak szigetelni téged. Nem szeretik ha a barátaiddal vagy, még azt sem ha a családoddal, hiszen azt akarják hogy mindenkitől távol tartsd magad, és ha ő az egyetlen akihez igazán közel érzed magad az sebezhetővé tesz téged. Végül annyira manipulálni fognak, hogy elhitetik veled, hogy minden a te hibád” – fakadt ki videójában Tenley.

A feminizmus nem egy szörny, amely férfiakat akar bekebelezni

Miért övez ekkora utálat nők és férfiak részéről egyaránt egy egyszerű szót? Mi váltja ki a feministát lesajnáló jelzőként használó emberek haragját egy vitában egy nő védelméről? Jó, igen, címke: ám egy összefoglaló jelentést hordoz. A legtöbb ilyen vita noha online hangzik el,mert az embereknek kényelmetlen a véleményüket szemtől szembe vállalni.

Tenley videója példa arra, hogy a fiatal nők hogyan használják a TikTok-ot pozitív társadalmi változások terjesztésére.

A srácok tehát jobban teszik ha visszafogják magukat, és nem üzengetnek barátnőiknek, különben még táncra perdülnek a végén.

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3