Egy tinédzsert vádolnak szomszédjának megölésével a TikTok népszerűség miatt

Zachary Latham azt állítja önvédelemből szúrta le 51 éves szomszédját, William Durhammet. Az áldozat családja szerint viszont a TikTok nézettségért tette.

Évek óta viszálykodnak

A TikTok mint népszerű videómegosztó körül egyre nagyobb a felhajtás, Donald Trump betiltaná a platformot, az Anonymous hackercsoport az alkalmazás törlésére buzdít, míg Bill Gates szerint méregpohár.

Zachary Latham TikTok-felhasználó állítólag azért ölte meg a szomszédját, William Durhammet, hogy ezáltal tegyen szert a TikTokon nagyobb nézettségre, írja a Dazed. A hatóságok most vizsgálják mind Zachary Latham, mind pedig Durham családjának szerepét a haláleset kapcsán.

tiktok gyilkossag.jpg
/ Fotó: Dazed

Latham és a Durham család 2018 óta viszálykodik egymással. A csetepatékat Latham rendre megörökítette és TikTok-profilján közzétette, többek között amikor Cathrine Durhammal került szóváltásba. Volt olyan videóbejegyzése, amely 159 ezer megtekintést ért el.

Durhamék és más szomszédok is tettek bejelentést Latham viselkedése miatt, de a rendőrség a pandémiára hivatkozva nem foglalkoztak érdemben az üggyel.

Május 4-én azonban elfajultak a dolgok, amikor Latham állítólag a kisteherautójával szándékosan rákanyarodott Durhamék 17 éves bicikliző fiára. Kisebb dulakodás után Durham a házáig követte Zachary Lathamet, aki kábítófegyverrel és késsel felszerelkezve várta szomszédját.

TikTok

Here you’ll be able to see what’s happening on TikTok and get a taste of the most popular, exciting, and intriguing content heating up inside TikTok.

Durham a figyelmeztetés ellenére nem állt meg, ezért Lathem többször megszúrta. Szomszédja súlyos tüdősérülést szenvedett a döfések következtében.

Szabadlábon védekezhetnek

Durhamék ügyvédje azt állítja, hogy az esetet Latham felesége rögzítette is azzal a szándékkal, hogy népszerű TikTok-videó kerekedjen belőle. Ez pedig arra enged következtetni, hogy Lathem és felesége nem érezték magukat veszélyben, hiszen akkor a TikTokozás helyett inkább a rendőrséget hívták volna.

A TikTok új trendje a nőket ért egészségügyi megkülönböztetésre világít rá

A TikTok leginkább a rövid, vicces videókról vagy a táncprodukciókról szól, de azért a nők jogaiért küzdők trendek vagy a koronavírus elkerülését segítő üzenetek is felkapottak lesznek. A legújabb TikTok-trend a Make It Stop. A fiatal lányok a Disney-féle Tengerparti Tini Mozi film Can’t Stop Singing című betétdalára énekelnek arról, milyen súlyos betegségen estek át, írja a .

Lathamot gyilkossággal, agresszív viselkedéssel és fegyverrel való visszaéléssel vádolják, míg Catherine Durham és fia garázdaság miatt néznek szembe az igazságszolgáltatással. Lathamet szabadon engedték a börtönből és a tárgyalásig szabadlábon védekezhet.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból