Az egészségügyi világszervezet csatlakozott a TitTok közösségi platformhoz, hogy itt is felvegye a küzdelmet a járvánnyal kapcsolatos álhírekkel.

A WHO hiteles információkkal szolgál!

Múlt hónapban amiatt kritizálták a TikTok platformot, hogy számos hoax videó jelenet rajta, és hamis információk terjedtek a koronavírus járvánnyal kapcsolatban.

Vuhan Koronavirus Maszk 3
Kínai Emberek Védekeznek A Vírus Ellen / Fotó: Dazed

Emiatt az egészségügyi szervezet is regisztrált a közösségi felületre, hogy hiteles információkkal szolgáljon a krízisről, írja a Dazed.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Csatlakoztunk a TitkTok-ra hogy hiteles és naprakész egészségügyi tanácsokkal szolgáljunk. Az első posztunk: hogyan védd magad a koronavírus ellen[/perfectpullquote]

– tájékoztat a WHO első videójában.

Műholdképek bizonyítják, hogy csökken a szennyezés a koronavírus miatt Kínában

A koronavírus, azaz a Covid-19 világszerte pánikot és aggodalmat váltott ki. A NASA műholdképei viszont bizonyítják, hogy a vírus terjedésének van, nem várt pozitív hatása is, írja a . Mivel Kínában több hete zárlat alatt van több nagyvárosban is, ezért a károsanyag-kibocsátás drasztikusan visszaesett.

Benedetta Allegranzi a WHO videójában a vírussal kapcsolatos megelőzési tanácsokat ad. A gyakori kézmosás mellett, arra is felhívja a figyelmet, hogy mindig zsebkendőbe köhögjünk és tüsszentsünk, amit azonnal dobjunk is ki. Kerüljük azokkal a szoros fizikai kapcsolatot, akik lázasak, illetve köhögnek. Azonnal forduljunk orvoshoz, hogyha influenzaszerű tüneteket tapasztalunk magunkon. Illetve a maszk helyes használatár is felhívja a figyelmet, amely megvédhet a vírustól.

Boris Johnson is felkészült a járvány elleni harcra

A koronavírus megjelenése óta világszerte 90 ezer megbetegedés történt, amelyből 3000 bizonyult halálos kimenetelűnek. Az esetek többsége Dél-Koreára és Kínára korlátozódik, de a betegség már megjelent Olaszországban és Iránban is. A vírus gócpontja, a kínai Wuhan városa január óta karantén alatt van.

We are joining @tiktok to provide you with reliable and timely public health advice! Our first post: How to protect yourself from #coronavirus ?

World Health Organization (WHO) (@who) has created a short video on TikTok with music original sound. | We are joining @tiktok to provide you with reliable and timely public health advice! Our first post: How to protect yourself from #coronavirus ?

A brit kormány figyelmeztetése szerint a szigetországban is jelentős megbetegedések várhatók. Boris Johnson március 2-án kijelentette, hogy az iskolák bezárásával, a nyilvános rendezvények csökkentésével és az otthoni munkavégzés elősegítésével harcolnak a vírus terjedése ellen.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet