Követem Közélet A WHO már a TikTokon is ad tanácsokat a...

A WHO már a TikTokon is ad tanácsokat a koronavírus leküzdésével kapcsolatban

Promóció

Az egészségügyi világszervezet csatlakozott a TitTok közösségi platformhoz, hogy itt is felvegye a küzdelmet a járvánnyal kapcsolatos álhírekkel.

A WHO hiteles információkkal szolgál!

Promóció
- Advertisement -

Múlt hónapban amiatt kritizálták a TikTok platformot, hogy számos hoax videó jelenet rajta, és hamis információk terjedtek a koronavírus járvánnyal kapcsolatban.

Kínai emberek védekeznek a vírus ellen / Fotó: Dazed

Emiatt az egészségügyi szervezet is regisztrált a közösségi felületre, hogy hiteles információkkal szolgáljon a krízisről, írja a Dazed.

Csatlakoztunk a TitkTok-ra hogy hiteles és naprakész egészségügyi tanácsokkal szolgáljunk. Az első posztunk: hogyan védd magad a koronavírus ellen

– tájékoztat a WHO első videójában.

Műholdképek bizonyítják, hogy csökken a szennyezés a koronavírus miatt Kínában

A koronavírus, azaz a Covid-19 világszerte pánikot és aggodalmat váltott ki. A NASA műholdképei viszont bizonyítják, hogy a vírus terjedésének van, nem várt pozitív hatása is, írja a . Mivel Kínában több hete zárlat alatt van több nagyvárosban is, ezért a károsanyag-kibocsátás drasztikusan visszaesett.

Benedetta Allegranzi a WHO videójában a vírussal kapcsolatos megelőzési tanácsokat ad. A gyakori kézmosás mellett, arra is felhívja a figyelmet, hogy mindig zsebkendőbe köhögjünk és tüsszentsünk, amit azonnal dobjunk is ki. Kerüljük azokkal a szoros fizikai kapcsolatot, akik lázasak, illetve köhögnek. Azonnal forduljunk orvoshoz, hogyha influenzaszerű tüneteket tapasztalunk magunkon. Illetve a maszk helyes használatár is felhívja a figyelmet, amely megvédhet a vírustól.

Boris Johnson is felkészült a járvány elleni harcra

A koronavírus megjelenése óta világszerte 90 ezer megbetegedés történt, amelyből 3000 bizonyult halálos kimenetelűnek. Az esetek többsége Dél-Koreára és Kínára korlátozódik, de a betegség már megjelent Olaszországban és Iránban is. A vírus gócpontja, a kínai Wuhan városa január óta karantén alatt van.

World Health Organization (WHO) on TikTok

World Health Organization (WHO)(@who) has created a short video on TikTok with music original sound. We are joining @tiktok to provide you with reliable and timely public health advice! Our first post: How to protect yourself from #coronavirus ?

A brit kormány figyelmeztetése szerint a szigetországban is jelentős megbetegedések várhatók. Boris Johnson március 2-án kijelentette, hogy az iskolák bezárásával, a nyilvános rendezvények csökkentésével és az otthoni munkavégzés elősegítésével harcolnak a vírus terjedése ellen.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3