Táncok, dalok, fekete humor és igazi harcok a hamis hírek terjesztése ellen. Így küzdenek a Tik-Tok felhasználói a koronavírus ellen. 

Komoly a helyzet 

Elképesztő állapotok uralkodnak a világ városaiban, a koronavírus ugyanis teljes mértékben megállította az életet. Mindenki számára nehéz időszak ez, az események percről-percre változnak, a mindennapjainkat korlátozó döntések születnek és úgy látszik, jelentősen változtatnunk kell a jelenlegi életstílusunkon is.

Tiktokcorona
Két Szájmaszkos Tiktok-Felhasználó, Akik Épp Videót Készítenek A Nem Hivatalos Korona Himnuszra / Forrás: Br

Az internet azonban némiképp könnyít a helyzeten, hiszen a közösségi oldalaknak hála kapcsolatban tudunk maradni a többek közt különböző nemzetiségű felhasználókkal, érezvén, hogy nem vagyunk egyedül a slamasztikában. Az olykor rémisztő hírek mellett számtalan pozitív üzenet, tanács vagy biztató poszt terjed a neten, amik képesek reményt adni az embereknek. Mindezt téve úgy, hogy nem fertőzünk és fertőződünk meg. 

Ez történik a Tik-Tokon is, ahol a felhasználók zenére vagy frappáns, humoros szövegekre tátoghatnak, a felvett videókat pedig az oldalon posztolhatják. 

Jönnek az ötletek ezerrel

Az oldal lehetőségeit kihasználva sokan táncolós vagy éneklős felvételeket készítenek, ahogy éppen kezet mosnak vagy tisztálkodnak. Ezzel tulajdonképpen humorossá és élvezetessé lehet tenni a megkövetelt és olykor hosszadalmasnak tűnő procedúrát. Ebből a lázból pedig nem maradnak ki a sztárok sem, hiszen Mariah Carey és Gloria Gaynor is a saját slágereikre pumpálják a szappant a tenyerükbe. 

Ők azok a világsztárok, akik pozitívak lettek koronavírusra

Ők azok a világsztárok, akik pozitívak lettek koronavírusra A legnagyobb felfordulást talán a híres színész, Tom Hanks és felesége, Rita Wilson okozta, amikor március 11-én bejelentették az Instagramon, hogy pozitív lett a koronavírus tesztjük. Pár napja rosszul érezték magukat Ausztráliában, a megfázás és az izomfájdalom tüneteit észlelték magukat, ami enyhe lázzal társult.

Nem hivatalos, de elképesztően népszerű himnusza is lett a koronavírusos TikTok-videóknak. A Don’t Stop The Rock dallamára hallható “It’s Corona Time” éneklésre születik a legtöbb tátogós felvétel. 

No Title

No Description

Vannak olyanok is, akik a kreatív és a vidám ötletek helyett a fekete humornak adnak teret. A felhasználók jelentős része tehát nemcsak táncokkal és slágerekkel igyekszik elhessegetni a pánikot, hanem a sötét humort alkalmazva próbál meg túllendülni a nehézségeken. Mi több, vannak olyanok is, akik a TikTok-os felvételeken keresztül mutatják be a régen megírt, ezévre vonatkozó jóslatokat. Dean Koonetz és Sylvia Brown ugyanis már az 1980-as években előrejelezték a járvány közeledtét. 

Attól azonban nem kell félnünk, hogy álhírek terjengének a leginkább a fiatalok körében preferált közösségi és videómegosztó oldalon. A TikTok csapata ugyanis pontos tájékoztatást ad a koronavírusról, illetve megpróbálják mérsékelni az “észosztókat”, akik minden hivatalos közlemény ellenére is igyekeznek okosítani a népet kéretlen tanácsaikkal.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet