A TikTok közösségi oldalon a fiatal felhasználók videókat készítenek a nők biztonságáért.

Trend a biztonságért

Flúgos taxisofőr, kapucnis minket követő férfi egy eldugott utcácskában vagy a buszon túl közel álló, gyanús alak. Bizonyára mind találkoztunk már olyan furcsa személyekkel az utcán, akik mellett nem érezzük magunkat biztonságban. A nők fokozott veszélynek vannak kitéve ezt illetően. Amerikában a gyanús Uber-vezetők viselkedése közismert probléma. Azonban úgy látszik, a TikTok felhasználói az új trenddel képesek megelőzni a feltételezett bajt. 

Tik Tok Nok Biztonsaga
A Tiktokon Terjedú Új Trend Segít A Női Felhasználók Biztonságán / Illusztráció: Dado Ruvic

A fiatal videókészítők olyan felvételeket kezdtek el megosztani a közösségi oldalon, ahol mint a nézők barátnői vagy szülei vannak jelen. Szünetekkel megszakított diskurzusokat vettek fel. Ezek tárgya az érdeklődés a néző holléte felől vagy egyszerű közlés, miszerint látják az iphoneos Lokátor alkalmazás segítségével, hogy pontosan merre tartanak. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Megvan a tartózkodási helyed és látom, hogy épp most szálltál be a kocsiba [/perfectpullquote]

hangzik el az egyik ilyen videóban. A felvételek lehetőséget biztosítanak a felhasználóknak, hogy a partnerük előre felvett beszélgetéseire reagáljanak, ezzel imitálva, hogy nincsenek egyedül, figyelnek és vigyáznak rájuk a telefonjuk segítségével. 

Még több ötlet

A megoldás lehetőséget ad a fiatal lányok és nők számára, hogy megakadályozzák a lehetséges zaklatásokat, de a trend segítségével nagyobb biztonságban érezhetik magukat egy flúgus Uber-vezetők mellett is.

Életveszélyes kihívás, a „koponyatörő” terjed a TikTokon

A TikTokhoz hasonló közösségi média platformok számos pozitív dologra is használhatóak. Az Egészségügyi Világszervezet például a TikTok segítségével veszi fel a harcot a koronavírussal kapcsolatos álhírek ellen, illetve használható a fiatalok politikai aktivitásának növelésére is. Azonban, mint minden más platform a TikTok is táptalaja lehet az emberi hülyeség terjedésének.

Mindössze meg kell nyitniuk az alkalmazást és le kell játszaniuk egy hasonló felvételt, amiből már számtalan elérhető a TikTok közösségi oldalon. A felhasználók meghallgatják a videókat fülhallgatóval, de akár ki is hangosíthatják, így még hitelesebb az imitáció. A felvételeket tehát lehet egy egyszerű telefonhívásnak vagy videochatnek is tettetni. 

Mi több, pár hasonló felvétel még SMS-hangot is tartalmaz, valamint a kijelzőn megjelenik egy üzenet, amire válaszolhatunk is vagy épp diktálja, mit válaszoljunk. 

A TikTok számtalan hasonló alkotásnak kínál helyet. Emellett a trend mellett olyan hasznos videók is terjengenek az oldalon, amik a koronavírus megelőzése érdekében születtek vagy a helyes kézmosásra tanítanak. A TikTokon azonban sok más bizarr ötlettel is találkozhatunk, amik a pármásodperces hírnév érdekében születtek.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk