Az Auschwitzi Múzeum is reagált arra a széles körökben kritizált trendre, amelynek megfelelően a Tik-Tok-felhasználók a koncentrációs táborok áldozatainak öltöztek. 

Traumák a TikTokon

A TikTok videómegosztó oldalon egyszerre találkozhatunk a társadalmat segítő és elgondolkodtató trendekkel és olyanokkal is, amik széles körökben kiverik a biztosítékot. Előbbi kategóriába tartozik egy kézjel mutatása, ami a családon belüli erőszakra utal. De a nők hátráltatott egészségügyi helyzetére felhívó felvételek is ide sorolhatók. 

Tiktok
A Holokauszt Áldozatainak Öltöznek A Fiatalok A Tiktokon / Fotók: Részlet A Trend Videóiból

A koronavírus idején vécéülőkét nyaló felhasználók azonban már kevésbé sorolhatók a követendő példák közé. Érdekes kérdéseket vet fel az az új trend is, mely keretein belül a TikTok-felhasználók a holokauszt áldozatainak öltöznek be. A cosplayesek körében kedvelt felvételeket a zsidó közösségeken belül és kívül is elítélték, de ezúttal az Auschwitzi Múzeum is állást foglalt az ügyet illetően. Az intézmény a hivatalos Twitter-oldalán augusztus 26-án közölt megjegyzésükben sértőnek és bántónak titulálta ezt az újfajta divatot.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Néhány videó veszélyesen közel áll vagy már meghaladja a történelem trivializációjának határait[/perfectpullquote]

– írta az Auschwitzi Múzeum. Bár hozzátették, mindez senkit nem jogosít fel arra, hogy a trend résztvevőit elítéléljék. Mindezt inkább “oktatási kihívásként” érdemes kezelni, utalva ezzel a holokauszttal kapcsolatos időszak edukációjának részleges vagy teljes hiányára.

Edukációs célzat?

Ennek ellenére számos TikTok-felhasználó védte meg a trendet mondván, ezek a videók pont edukációs célzattal készültek. Sokan azonban továbbra is “trauma pornóként” emlegetik a trendet, írja a Dazeddigital. 

Fiatalok százai Gucci-modellként pózolnak a TikTokon

Ugyan Alessandro Michele nem tartott még nyílt castingot, de a TikTok videómegosztó közösségi oldalon végigsöpört új trend talán meghozza ehhez a divatguru kedvét. A #GucciModelChallenge keretein belül fiatalok százai kotortak gardróbjuk legmélyére, hogy a kihívás utasításai szerint magukra öltsenek egy véletlenszerűen kiválasztott garbót, egy hozzá nem illő inget és egy mellényt.

Az Auschwitzi Múzeum a közösségi média olyan kérdéseire is rámutatott, amelyeket sokkal felháborítóbbnak tart, mint a TikTok trend. Ilyen például az antiszemita anyagot vagy a holokauszt tagadását előremozdító algoritmusok is. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.