Követem Közélet TikTok, ahol a Z generáció hozza a szabályokat

TikTok, ahol a Z generáció hozza a szabályokat

Promóció

A mai tinédzsereknek is megvan a saját eszközük az önkifejezésre. Még akkor is, ha ez sokszor az idősebb generációknak ez egy teljesen értelmetlen katyvasz. Ha közelebbről megvizsgáljuk, végül is nem ez zajlik a világunkban?

Promóció

Míg nemrég az 1995 előtt született generáció hozta az internet szabályait, azóta a Z generáció átvette a hatalmat, és többségük olyan applikációkat ural, amiről a mai 20-as, 30-as korosztály azt se tudja, hogy pontosan micsoda.

Merre tart a világ? / Fotó: South China Morning Post

Az egyik ilyen applikáció a TikTok (Kínában Douyin), amely kizárólag okostelefonon létezik, és használói 15 mp-es videókat készíthetnek, számos eszközt és vizuális effektet használva, hogy tökéletesítsék a végeredményt. Jelenleg ez az egyik legaktívabb platform több mint 500 millió felhasználóval, 150 országból, lepipálva a Facebookot és a Snapchatet. Látva a videókra kapott lájkok számát, amely néha meghaladja a több ezret, érezhetően valamilyen változás van kialakulóban a virtuális térben. A mai tinédzserek teljesen más célból használják az internetet, mint a korábbi generációk.

A TikTok használói kerülik a személyes márka kiépítését, arcukat gyakran eltakarják valamilyen kiegészítővel, és a legjobb tartalmaknak pedig azok számítanak, amelyekben többen szerepelnek.

10 dolog, amit a Z generáció már sosem fog megérteni

Ha tetszik, ha nem, a világunk napról-napra változik. Ez egyben azt is jelenti, hogy azok a dolgok, amiket ma teljesen természetesnek veszünk, egy-két évtizeden belül már csak történelem lesz az akkori fiatalok számára. #1 Soha nem b_zerálták a TV-antennát azért, hogy tisztább legyen az adás Emlékszem, nagyanyámnak fekete-fehér tévéje volt.

A Z generáció folyamatosan váltogatja a platformokat, amelyeken jelen van. Tulajdonképpen nem érdekli őket, hogy követőket gyűjtsenek vagy felismerhetőek legyenek. Ezekkel a videókkal elérhetik, hogy valamilyen módon kapcsolódjanak egy kulturális láncolathoz. A kollektív részvételt építik. Arról nem beszélve, hogy a videóknak nincs jelentése. Ez egyfajta visszavágás a világban jelenleg zajló káosznak, ahol a fiatalok többsége nem tud mihez viszonyulni a folyamatos bizonytalanságban.

ForrásArtsy
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3