Timothée Chalamet és Robert Pattinson főszereplésével készít királydrámát a Netflix William Shakespeare V. Henrik című színműve alapján, írja a Vice.

Hirdetés

A Netflix bemutatta a The King (A király) című történelmi sorozatának első előzetesét, amely nyilvános lefejezéseket, csatákat, páncélos Robert Pattinsont és bilifrizurás Timothée Chalamet-t ígér.

Timothée Chalamet shakespeare-i szerepben / Fotó: Netflix

A történelmi eposz középpontjában a Chalamet által megformált V. Henrik áll, aki ifjú hercegként foglalja el Anglia trónját, apja halála után.

The King – Timothée Chalamet | Official Teaser Trailer | Netflix Film

All hail. Watch The King in select theaters and on Netflix this fall. Hal (Timothée Chalamet), wayward prince and reluctant heir to the English throne, has turned his back on royal life and is living among the people.

A történetet Shakespeare IV. Henrik és V. Henrik című királydrámái alapján adaptálta Joel Edgerton színész-forgatókönyvíró. A sorozat rendezője David Michôd, aki korábban az Országúti bosszú című poszt-apokaliptikus film kapcsán dolgozott együtt Pattinsonnal.

Robert Pattinson megteheti azt a luxust, hogy nem szerepet, hanem rendezőt választ

Ránézve Robert Pattinson filmlistájára, a paletta igen színes. Nem nagyon találunk két egyforma szerepet, amely bizonyítja kísérletező kedvét. Miután megkapta Batman főszerepét, néhány rajongó azt találgatta, hogy ezt biztosan azért vállalta, hogy a későbbiekben nagyobb projektekhez jusson. Holott Pattinson inkább az a színész, aki megválogatja, kivel dolgozik együtt, és kevésbé figyel magára a karakterre.

Robert Pattinson alakítja Lajost, Franciaország dauphinjét, azaz trónörökösét. Lily-Rose Depp pedig Valois Katalint játssza, aki később V. Henrik hitvese lesz. Lily-Rose és Timotheé nem csak a sorozatban, hanem a magánéletben is egy párt alkotnak.

Robert Pattinson, mint Lajos / Fotó: Netflix

A sorozat premierje a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon lesz szeptember 2-án, de az még nem ismert, hogy a Netflixen mikor válik elérhetővé az izgalmasnak ígérkező sorozat.

Hirdetés