Timothée Chalamet trónra lép a Netflix The King című sorozatában

Timothée Chalamet és Robert Pattinson főszereplésével készít királydrámát a Netflix William Shakespeare V. Henrik című színműve alapján, írja a Vice.

A Netflix bemutatta a The King (A király) című történelmi sorozatának első előzetesét, amely nyilvános lefejezéseket, csatákat, páncélos Robert Pattinsont és bilifrizurás Timothée Chalamet-t ígér.

Timothée Chalamet the king
Timothée Chalamet shakespeare-i szerepben / Fotó: Netflix

A történelmi eposz középpontjában a Chalamet által megformált V. Henrik áll, aki ifjú hercegként foglalja el Anglia trónját, apja halála után.

The King – Timothée Chalamet | Official Teaser Trailer | Netflix Film

All hail. Watch The King in select theaters and on Netflix this fall. Hal (Timothée Chalamet), wayward prince and reluctant heir to the English throne, has t…

A történetet Shakespeare IV. Henrik és V. Henrik című királydrámái alapján adaptálta Joel Edgerton színész-forgatókönyvíró. A sorozat rendezője David Michôd, aki korábban az Országúti bosszú című poszt-apokaliptikus film kapcsán dolgozott együtt Pattinsonnal.

Robert Pattinson megteheti azt a luxust, hogy nem szerepet, hanem rendezőt választ

Ránézve Robert Pattinson filmlistájára, a paletta igen színes. Nem nagyon találunk két egyforma szerepet, amely bizonyítja kísérletező kedvét. Miután megkapta Batman főszerepét, néhány rajongó azt találgatta, hogy ezt biztosan azért vállalta, hogy a későbbiekben nagyobb projektekhez jusson. Holott Pattinson inkább az a színész, aki megválogatja, kivel dolgozik együtt, és kevésbé figyel magára a karakterre.

Robert Pattinson alakítja Lajost, Franciaország dauphinjét, azaz trónörökösét. Lily-Rose Depp pedig Valois Katalint játssza, aki később V. Henrik hitvese lesz. Lily-Rose és Timotheé nem csak a sorozatban, hanem a magánéletben is egy párt alkotnak.

the king robert pattinson
Robert Pattinson, mint Lajos / Fotó: Netflix

A sorozat premierje a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon lesz szeptember 2-án, de az még nem ismert, hogy a Netflixen mikor válik elérhetővé az izgalmasnak ígérkező sorozat.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból