Timotheé Chalamet a következő filmjét A Grand Budapest Hotel rendezőjével forgatja

A Szólíts a neveden című film ifjú sztárja Timothée Chalamet szerepel a következő Wes Anderson-moziban.

Wes Anderson rendező következő élőszereplős filmje a The French Dispatch címet viseli, írja a Dazed. A filmet Dél-Franciaországban forgatják, és a rendező korábbi filmjeinek sztárjai is szerepet kaptak benne, úgy mint Frances McDormand, Tilda Swinton és Bill Murray. Timotheé Chalamet meleltt feltűnik még a filmben Jeffrey Wright és Benicio del Toro is – számolt be a filmről a Dazeddigital.

Wes Anderson és Tilda Swinton A Grand Budapest Hotel forgatásán / IMDb

A The French Dispatch korábban musicalként volt bejelentve, de  végül ezt az ötletet elvetették. A 20. századi Párizsban játszódó történetet a stáb tagjai úgy jellemzik, mint egy „újságírókhoz szóló szerelmes levél”. A film cselekménye három szálon fut majd.

MV5BOWU1Nzg0M2ItYjEzMi00ODliLThkODAtNGEyYzRkZTBmMmEzXkEyXkFqcGdeQXVyNDk2Mzk2NDg@. V1 SY1000 CR007551000 AL
Timotheé Chalamet / Fotó: Karwai Tang / Getty Images

Wes Anderson olyan ikonikus filmekről ismert mint a Tenembaum, a háziátok vagy A Grand  Budapest Hotel. Az élőszereplős filmek mellett animációs filmeket is köszönhetünk a rendezőnek, A fantasztikus Róka úr és a Kutyák szigete című alkotásokat. Annak ellenére, hogy élete nagy részét Párizsban töltötte, ez lesz Anderson első filmje, amit Franciaországban forgat.

A Szólíts a neveden ifjú sztárja drogfüggő fiút alakít legújabb filmjében

A film alapjául David Sheff visszaemlékezései szolgálnak, aki saját kábítószerfüggő fia történetét írta meg a Beautiful Boy: A Father’s Journey Through His Son’s Addiction című könyvében. A Dazed szerint a 45 másodperces trailerben látott színészi játék Chalamet számára újabb Oscar-jelölést hozhat.

Chalamet egyébként a következő Oscar-díj egyik várományosa lehet a Beautiful Boy című filmben nyújtott alakításáért, amelyben egy függőségben szenvedő fiút játszik Steve Carell színész oldalán. Továbbá a Szárnyas fejvadász 2049 rendezőjének új filmjében – a Dűne remakejében – is szerepelni fog Chalamet.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból