Tina Turner a világ egyik legsikeresebb énekesnője, olyan slágereket köszönhet neki a világ, mint a What’s Love Got To Do With It, a The Best, a Proud Mary vagy a Private Dancer. Karrierje során több mint 160 elismeréssel jutalmazták, ebből 12 csak Grammy-díj. A sztár 1939. november 26-án látta meg a napvilágot, így ma ünnepli 80. születésnapját.

Tina Turner 80 éves

Zenei karrierjét az ’50-es években kezdte, először Ike Turner oldalán lépett fel, akivel később össze is házasodtak, miután 1976-ban kapcsolatuk zátonyra futott, mindössze 36 centtel a zsebében hagyta el a férfit. Ez az összeg a mai árfolyammal számítva 110 forintnak felel meg. Szólókarrierbe kezdett, először a diszkó, később a rock stílussal próbálkozott.

Tina Turner 80 éves / Fotó: Getty Images

Utóbbi vált be neki igazán, hiszen a ’80-as évek elején a diszkónak leáldozott, a rock műfaj viszont még népszerűbbé vált, nem csoda, hogy egyre nagyobb lett a rajongótábora. 1991-ben bekerült a Rock and Roll Hall of Fame-be, ami szintén nagy elismerés volt a számára.

Az elmúlt évtizedekben több sikeres turnéja volt, végül 2009-ben vonult vissza, utána csak válogatásalbuma jelent meg. 2019 szeptemberében a The New York Timesnak adott interjújában bevallotta, hogy nem hiányzik a régi élete.

Nem éneklek, nem táncolok, nem öltözöm ki. Belefáradtam az éneklésbe és abba, hogy mindenkit boldoggá tegyek. Egész életemben csak ezt csináltam

– mondta a lapnak, utalva arra, hogy élvezi a nyugdíjas éveit, férjével, Erwin Bachhal Zürich mellett, Küsnachtban él.

Tina Turner – What’s Love Got To Do With It

Official video of Tina Turner performing ‘What’s Love Got To Do With It’ from the album ‘Private Dancer’. Listen to Tina’s best songs here: https://lnk.to/TinaSTR The video was shot in New York City during the summer of 1984.

Napjainkban szinte alig látni, egyedül a róla szóló Tina – The Tina Turner Musical kapcsán jelenik meg nyilvános eseményeken.

Ez a dzseki-nadrág kombó a Grease musicalből 60 milliót érhet

Elárverezik azt a bőrdzsekit és szűk fekete nadrágot, amit Olivia Newton-John a Grease-ben viselt, írja a The Guardian . A jótékonysági árverés szombaton lesz Los Angelesben, és a bevétel a színésznő ausztráliai rákkezelési központját támogatja. A híres szerelésben énekelte Newton-John partnerével, John Travoltával a You’re the One That I Want című számot az 1978-as musicalfilmben.

A darabot 2019 novemberében Londonban mutatták be, természetesen a díszbemutatót nem hagyhatta ki a rocknagyi, akiről rengeteg felvételt készítettek a fotósok.