Tiniszex, drog, erőszak – Larry Clark még mindig a biztosra megy

Larry Clark neve ismerősen csenghet azoknak, akik szeretik a nyomasztó, fiatalokról szóló filmeket. A rendező most folytatja, amit elkezdett, továbbra sem riadva vissza a határok feszegetésétől.

“Az életet próbálom bemutatni, ennyi. Ez elég egyszerű” Larry Clark arról, hogy a filmjei provokatívak.

Amerikában 1995-ben debütált a rendező Kölykök című filmje, nem kis visszhangot kiváltva a konzervatív társadalomban. A szexről, drogról, tinédzserkorról szóló film erősen feszegette a határokat. Habár Clark filmjei, fotói mindig is kényelmetlenséget váltottak ki az emberekből.

Marfa 2 1529089209
Részlet a Marfa Girl nagy visszhangot kiváltó első részéből / Fotó: Metrograph

A rendező olyan világot mutat be filmjeiben, amelyek hideg, de mégis humánus módon ábrázolják a fiatalok hódításait, kétségbeesésüket, valamint a drog használatához fűződő viszonyukat. Gyakran morális témákat feszeget, mint az erőszak vagy az emberölés, azzal a céllal, hogy bemutassa, az emberek hogyan reagálnak, hogyan alkalmazkodnak ezekhez a nehéz helyzetekhez.

https://www.youtube.com/watch?v=SfHrWCO65qo

Ugyanezt a trendet folytatja legújabb filmjében, a Marfa Girl 2-ben, amit november 2-án mutattak be az Egyesült Államokban. Hat évvel ezelőtt készült első része az egyik legkevésbé ismert filmje a rendezőnek. A folytatás nem volt tervbe véve, ennek ellenére, a rendező elmondása szerint nagyon gyorsan elkészült. A brit VICE Magazine nem csak új filmjéről, hanem céljáról, tinikhez való viszonyáról és leginkább alulértékelt filmjéről is kérdezte a rendezőt. A teljes interjú itt olvasható.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból