Kiderült, hogy kié lesz idén a tiszteletbeli Oscar-díj!

Cicely Tyson színésznő, a Mission: Impossible filmek zeneszerzője és a Csillagok háborúja producerei is a tiszteletbeli Oscar-díj nyertesei. Bemutatjuk a legrangosabb filmes elismerés idei díjazottjait.

Cicely Tyson

A 93 éves Cicely Tysont már jelölték Oscar-díjra az 1972-s Csibészben nyújtott alakításáért. Olyan filmekben bizonyította kivételes színészi teljesítményét, mint a Sült zöld paradicsom, az Egy dühös asszony naplója és a SegítségTyson életművére jellemző, hogy erős afro-amerikai női karaktereket alakított. Ilyen szerepet formált meg az 1970-es években futó Gyökerekben is. Az amerikai tévéfilmsorozat középpontjában egy afro-amerikai család rabszolgasága és végső felszabadulása áll.

Gettyimages 610605044
Cicely Tyson / Fotó: Walter Mcbride

Színészi pályája előtt Cicely Tyson modellként dolgozott. Az 1980-as években Miles Davis felesége volt.

Lalo Schifrin

A 86 éves Lalo Schifrin, argentin születésű amerikai zongorista, zeneszerző több mint 100 film zenéjét írta. Többek között a Piszkos Harry, a Csúcsformában, a Tangó,  a Starsky és Hutch zenéjét köszönhetjük neki. Sokak valószínűleg a Mission: Impossible főcímdaláról ismerik.

Kathleen Kennedy és Frank Marshall

A Csillagok háborúja producerei, Kathleen Kennedy és Frank Marshall Irving G. Thalberg Díjat kapnak, jelentette be szerdán a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Ez a díj egy rangos elismerés, amelyet a legendás stúdió vezetője után neveztek el.

Kathleen Kennedy And Frank Marshall Post
Kathleen Kennedy És Frank Marshall / Fotó: Animationmagazine.net

Kathleen Kennedy az első nő, aki elnyerte a Thalberg Díjat. Férjével olyan filmeket hoztak össze, mint a Hatodik érzék és Benjamin Button különös élete.

Marvin Levy

Cicely Tysonnal és Lalo Schifrinnel együtt életműdíjat kap a legeslegelső publicista is: Marvin Levy. Levy együtt dolgozott Steven Spielberggel, és olyan filmek reklámkampányait alkotta meg, mint a Harmadik típusú találkozásokKramer kontra Kramer és a Schindler listája.

A díjakat november 18-án adják át Hollywoodban. 

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból