Nézem Film Kiderült, hogy kié lesz idén a tiszteletbeli Oscar-díj!

Kiderült, hogy kié lesz idén a tiszteletbeli Oscar-díj!

Promóció

Cicely Tyson színésznő, a Mission: Impossible filmek zeneszerzője és a Csillagok háborúja producerei is a tiszteletbeli Oscar-díj nyertesei. Bemutatjuk a legrangosabb filmes elismerés idei díjazottjait.

Cicely Tyson

Promóció
- Advertisement -

A 93 éves Cicely Tysont már jelölték Oscar-díjra az 1972-s Csibészben nyújtott alakításáért. Olyan filmekben bizonyította kivételes színészi teljesítményét, mint a Sült zöld paradicsom, az Egy dühös asszony naplója és a SegítségTyson életművére jellemző, hogy erős afro-amerikai női karaktereket alakított. Ilyen szerepet formált meg az 1970-es években futó Gyökerekben is. Az amerikai tévéfilmsorozat középpontjában egy afro-amerikai család rabszolgasága és végső felszabadulása áll.

Cicely Tyson / Fotó: Walter McBride

Színészi pályája előtt Cicely Tyson modellként dolgozott. Az 1980-as években Miles Davis felesége volt.

Lalo Schifrin

A 86 éves Lalo Schifrin, argentin születésű amerikai zongorista, zeneszerző több mint 100 film zenéjét írta. Többek között a Piszkos Harry, a Csúcsformában, a Tangó,  a Starsky és Hutch zenéjét köszönhetjük neki. Sokak valószínűleg a Mission: Impossible főcímdaláról ismerik.

Kathleen Kennedy és Frank Marshall

A Csillagok háborúja producerei, Kathleen Kennedy és Frank Marshall Irving G. Thalberg Díjat kapnak, jelentette be szerdán a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Ez a díj egy rangos elismerés, amelyet a legendás stúdió vezetője után neveztek el.

Kathleen Kennedy és Frank Marshall / Fotó: animationmagazine.net

Kathleen Kennedy az első nő, aki elnyerte a Thalberg Díjat. Férjével olyan filmeket hoztak össze, mint a Hatodik érzék és Benjamin Button különös élete.

Marvin Levy

Cicely Tysonnal és Lalo Schifrinnel együtt életműdíjat kap a legeslegelső publicista is: Marvin Levy. Levy együtt dolgozott Steven Spielberggel, és olyan filmek reklámkampányait alkotta meg, mint a Harmadik típusú találkozásokKramer kontra Kramer és a Schindler listája.

A díjakat november 18-án adják át Hollywoodban. 

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3