Az illusztrációk világában a Directory of Illustration az egyik legértékesebb kiindulópont, forrás, ahol a világ legtehetségesebb grafikusai vannak jelen. A Creative Boom a cég évkönyvéből választott ki közülük néhány kimagaslóan tehetséges művészt, akiket most mi is bemutatunk. 

A Directory of Illustration minden év elején kiad egy lenyűgöző könyvet, amelyet ingyenesen, többezres példányban terjeszt a szabadúszó illusztrátorokat és animátorokat rendszeresen foglalkoztató kreatívok között. A Creative Boom munkatársai még a hivatalos megjelenés előtt belenézhettek a 36. kiadásba, amely ezúttal is korunk legkiválóbb művészeit sorakoztatja fel. A többezer illusztrátorból most tíz kiválóság munkáját ismerhetjük meg.

Ale + Ale

Animal Island Ale Ale
Animal Island / Fotó: © Ale + Ale

Alessandro Lecis és Alessandra Panzeri, két olasz művész alkotja a díjnyertes csapatot immár több mint 20 éve. A Franciaországban dolgozó párost leginkább a meglepő kollázsaikról ismerik, amelyek elkészítéséhez gyerekkönyvekből és az üzleti környezetből is inspirálódnak.

Gail Armstrong

Hajó A Vízen Gail Armstrong
Fotó: © Gail Armstrong

Gail Armstrong 3D-s illusztációkat készít papírból emberekről, állatokról, épületekről és tájakról, sőt, még grafikonokról is. Munkái bekerültek a National Geographic-ba, és a papírkivágásokból készült alkotásokra olyan cégek figyeltek fel, mint a Rotary Watches, az Anchor Butter és a Milkybar. A tavalyi évben egyébként kifejezetten népszerűvé vált a papír az illusztrátorok körében, és ez a trend várhatóan 2020-ban is megmarad. Armstrong kétségkívül az egyik olyan vezető művész, aki élen jár ebben a technikában.

Kirsten Ulve

Faces
Faces / Fotó: © Kirsten Ulve

A New York-i dizájner és illusztrátor a konceptuális dizájnt és a merész színeket egyesíti rendkívül szórakoztató stílusában. Főleg divat- és életmódtémában alkot, de készít karikatúrákat és játékillusztrációkat is az olyan illusztris ügyfeleinek, mint a The New Yorker, a Glamour vagy a Volvo.

Morten Morland

Unravelling
Unravelling / Fotó: © Morten Morland

A tehetséges norvég művész 2000 óta Londonban él. Grafikai tervezői diplomával rendelkezik és 2002 óta ő a The Times politikai karikaturistája. Ezen kívül heti rendszerességgel szatirikus animációkat készít a magazin online és tablet kiadványainak. Mivel a politika erőteljesen meghatározza a globális párbeszédet, így 2020-ban is gyakran találkozhatunk majd Morland munkáival.

Michael Driver

Culture Trip Hong Kong
Culture Trip – Hong Kong / Fotó: © Michael Driver

A Londonban élő művész digitális és analóg technikával is dolgozik. Ügyfelei, az Apple, Deliveroo és a The Guardian számára csodálatos képzeletbeli alakokat és gazdag textúrákat hoz létre. Bár elsősorban szerkesztőségeknek dolgozik, munkáival találkozhatunk reklámkampányokban és kiadványokban is.

Jeremy Booth

The Alps
The Alps / Fotó: © Jeremy Booth

Jelenleg is szülővárosában, a Kentucky-i Louisville-ben él. Korán megszerette a rajzolást, de csak a huszas éveiben vált nyilvánvalóvá, hogy grafikai tervezéssel kíván foglalkozni. Akkoriban fedezte fel a digitális illusztrációt, és a többi ma már történelem. A munkái középpontjában a fény és árnyék áll, ő maga pedig vector noirnak nevezi egyedi stílusát.

Francesca di Chiara

Polar Bears © Francesca Di Chiara
Polar Bears / Fotó: © Francesca Di Chiara

Gyermekkönyvekhez és szerkesztőségek számára készíti cukiságbombának is beillő, nagyon szerethető grafikáit Francesca di Chiara. Elsősorban neves nemzetközi és olasz kiadókkal áll kapcsolatban, mint a Fabbri Editori, RCS, Piemme, Einaudi, La Coccinella és a Usborne Publishing.

Uijung Kim

Uijung Kim Tavasz Család
Fotó: Uijung Kim

A dél-koreai származású művésznő Brooklynban él és dolgozik. Szülőhazájában a Gunsan egyetemen részesült művészeti és tervezőgrafikusi képzésben, majd a detroiti Creative Studies-ban tanult grafikát. Alkotásainak témáit is gyermekkori élményei, a családja és a barátai ihletik: a színekből, a hangulatból és a kifejezésmódból is a koreai kultúra köszön vissza.

Victoria Borges

Self Care Victoria Borges
Self Care / Fotó: © Victoria Borges

Victoria Borges nagy utazó. Németországban született, és a világ több pontján élt már, köztük Hawaii-on, Ausztriában és jelenleg a virginiai Richmondban. Itt is diplomázott művészet-kommunikációból, és most lakberendezőként valamint szabadúszó illusztrátorként dolgozik. Bátran kísérletezik különféle technikákkal: olajfestmények, akvarellek, képernyőfotók, lassított felvételek, gif-készítés, digitális grafikák mind megtalálhatók a portfoliójában.

Fatinha Ramos

Tree Man
Tree Man / Fotó: © Fatinha Ramos

A portugál származású díjnyertes művész jelenleg Antwerpenben él. Miután több mint egy évtizeden át dolgozott művészeti igazgatóként és a dizájn világában, egy bátor döntéssel megvalósította álmát és grafikusként kezdett el tevékenykedni. Azóta az egész világ megkedvelte a munkáit, számos díjjal, köztük a World Illustration Awards-szal is kitüntették. Figyelemre méltó az általa teremtett, költőien szürreális, minden közhelytől mentes univerzum.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.