Az illusztrációk világában a Directory of Illustration az egyik legértékesebb kiindulópont, forrás, ahol a világ legtehetségesebb grafikusai vannak jelen. A Creative Boom a cég évkönyvéből választott ki közülük néhány kimagaslóan tehetséges művészt, akiket most mi is bemutatunk. 

A Directory of Illustration minden év elején kiad egy lenyűgöző könyvet, amelyet ingyenesen, többezres példányban terjeszt a szabadúszó illusztrátorokat és animátorokat rendszeresen foglalkoztató kreatívok között. A Creative Boom munkatársai még a hivatalos megjelenés előtt belenézhettek a 36. kiadásba, amely ezúttal is korunk legkiválóbb művészeit sorakoztatja fel. A többezer illusztrátorból most tíz kiválóság munkáját ismerhetjük meg.

Ale + Ale

Animal Island Ale Ale
Animal Island / Fotó: © Ale + Ale

Alessandro Lecis és Alessandra Panzeri, két olasz művész alkotja a díjnyertes csapatot immár több mint 20 éve. A Franciaországban dolgozó párost leginkább a meglepő kollázsaikról ismerik, amelyek elkészítéséhez gyerekkönyvekből és az üzleti környezetből is inspirálódnak.

Gail Armstrong

Hajó A Vízen Gail Armstrong
Fotó: © Gail Armstrong

Gail Armstrong 3D-s illusztációkat készít papírból emberekről, állatokról, épületekről és tájakról, sőt, még grafikonokról is. Munkái bekerültek a National Geographic-ba, és a papírkivágásokból készült alkotásokra olyan cégek figyeltek fel, mint a Rotary Watches, az Anchor Butter és a Milkybar. A tavalyi évben egyébként kifejezetten népszerűvé vált a papír az illusztrátorok körében, és ez a trend várhatóan 2020-ban is megmarad. Armstrong kétségkívül az egyik olyan vezető művész, aki élen jár ebben a technikában.

Kirsten Ulve

Faces
Faces / Fotó: © Kirsten Ulve

A New York-i dizájner és illusztrátor a konceptuális dizájnt és a merész színeket egyesíti rendkívül szórakoztató stílusában. Főleg divat- és életmódtémában alkot, de készít karikatúrákat és játékillusztrációkat is az olyan illusztris ügyfeleinek, mint a The New Yorker, a Glamour vagy a Volvo.

Morten Morland

Unravelling
Unravelling / Fotó: © Morten Morland

A tehetséges norvég művész 2000 óta Londonban él. Grafikai tervezői diplomával rendelkezik és 2002 óta ő a The Times politikai karikaturistája. Ezen kívül heti rendszerességgel szatirikus animációkat készít a magazin online és tablet kiadványainak. Mivel a politika erőteljesen meghatározza a globális párbeszédet, így 2020-ban is gyakran találkozhatunk majd Morland munkáival.

Michael Driver

Culture Trip Hong Kong
Culture Trip – Hong Kong / Fotó: © Michael Driver

A Londonban élő művész digitális és analóg technikával is dolgozik. Ügyfelei, az Apple, Deliveroo és a The Guardian számára csodálatos képzeletbeli alakokat és gazdag textúrákat hoz létre. Bár elsősorban szerkesztőségeknek dolgozik, munkáival találkozhatunk reklámkampányokban és kiadványokban is.

Jeremy Booth

The Alps
The Alps / Fotó: © Jeremy Booth

Jelenleg is szülővárosában, a Kentucky-i Louisville-ben él. Korán megszerette a rajzolást, de csak a huszas éveiben vált nyilvánvalóvá, hogy grafikai tervezéssel kíván foglalkozni. Akkoriban fedezte fel a digitális illusztrációt, és a többi ma már történelem. A munkái középpontjában a fény és árnyék áll, ő maga pedig vector noirnak nevezi egyedi stílusát.

Francesca di Chiara

Polar Bears © Francesca Di Chiara
Polar Bears / Fotó: © Francesca Di Chiara

Gyermekkönyvekhez és szerkesztőségek számára készíti cukiságbombának is beillő, nagyon szerethető grafikáit Francesca di Chiara. Elsősorban neves nemzetközi és olasz kiadókkal áll kapcsolatban, mint a Fabbri Editori, RCS, Piemme, Einaudi, La Coccinella és a Usborne Publishing.

Uijung Kim

Uijung Kim Tavasz Család
Fotó: Uijung Kim

A dél-koreai származású művésznő Brooklynban él és dolgozik. Szülőhazájában a Gunsan egyetemen részesült művészeti és tervezőgrafikusi képzésben, majd a detroiti Creative Studies-ban tanult grafikát. Alkotásainak témáit is gyermekkori élményei, a családja és a barátai ihletik: a színekből, a hangulatból és a kifejezésmódból is a koreai kultúra köszön vissza.

Victoria Borges

Self Care Victoria Borges
Self Care / Fotó: © Victoria Borges

Victoria Borges nagy utazó. Németországban született, és a világ több pontján élt már, köztük Hawaii-on, Ausztriában és jelenleg a virginiai Richmondban. Itt is diplomázott művészet-kommunikációból, és most lakberendezőként valamint szabadúszó illusztrátorként dolgozik. Bátran kísérletezik különféle technikákkal: olajfestmények, akvarellek, képernyőfotók, lassított felvételek, gif-készítés, digitális grafikák mind megtalálhatók a portfoliójában.

Fatinha Ramos

Tree Man
Tree Man / Fotó: © Fatinha Ramos

A portugál származású díjnyertes művész jelenleg Antwerpenben él. Miután több mint egy évtizeden át dolgozott művészeti igazgatóként és a dizájn világában, egy bátor döntéssel megvalósította álmát és grafikusként kezdett el tevékenykedni. Azóta az egész világ megkedvelte a munkáit, számos díjjal, köztük a World Illustration Awards-szal is kitüntették. Figyelemre méltó az általa teremtett, költőien szürreális, minden közhelytől mentes univerzum.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet