Joaquin Phoenix főszereplésével készítette el Todd Phillips rendező a Joker című filmet, amelyből szívesen készítene folytatást, írja a Collider.

Lehetséges, hogy Joaquin Phoenix további Joker-filmekben is szerepelhet, amennyiben az első film sikeres lesz. A történetben Phoenix az 1970-es évek Gotham City-jében egy feltörekvő komikust játszik, aki végül Jokerré válik.

Joaquin Phoenix Joker
Az Oscar-Díjas Színész Arthur Fleck Szerepében Is Brillírozik / Fotó: Ign

Az író-rendező, Todd Phillips filmje szinte semmiben sem kapcsolódik a képregény világához. A karakterközpontú alkotás a DC-antihős köré épül, amelyből akár egy önálló franchise is válhat. Az ötlet, hogy úgy mutassanak meg egy karaktert, hogy közben semmi köze nincs a korábbi DC-filmekhez, vonzó lehetőség az olyan sztároknak, mint például Joaquin Phoenix.

Még nem is látható, máris díjazzák Joaquin Phoenix Jokerét

A Joana Vicente és Cameron Bailey által vezetett Totontói Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) színészi díjára terjesztették fel Joaquin Phoenix-et. Korábban ezt a megtiszteltetést Meryl Streep számára ítélték oda. Phoenix részt vesz a Todd Phillips rendezte Warner Bros.-féle Joker észak-amerikai premierjén. A történet az ikonikus gonosztevőről szól, akit a korábbi a Batman-filmekben olyan színészek alakítottak, mint Jack Nicholson, Heath Ledger vagy Jared Leto.

Hiszen ebben az esetben nem kell attól tartaniuk, hogy további folytatásokra vagy spinoff-ra kötelezné őket szerződésük, illetve nem kell ragaszkodni az képregény-univerzumban lefektetett szigorú szabályokhoz sem. Úgy tűnik Phillips és Phoenix számára olyan jó móka volt a Joker elkészítése, hogy a folytatás lehetőségét sem zárják ki.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Bármit megcsinálnék Joaquin-nal, a hét minden napján. Nincs még egy olyan ember, mint ő. Ha szeretné, hogy megcsináljuk, és az embereknek is tetszik a film, és a Warner is felkér bennünket, akkor úgy gondolom, hogy ő és én biztosan kitalálnánk valami nagyon jó dolgot![/perfectpullquote]

– nyilatkozta Todd Phillips rendező a folytatással kapcsolatban.

Todd Phillips Joker
Todd Phillips A Joker Című Film Rendezője / Fotó: Imdb

Ez persze még nem jelenti azt, hogy biztosan lesz Joker-folytatás, de a lehetőség benne rejlik a filmben. A Joker legújabb előzetesében már Robert De Niro is feltűnik:

JOKER – Final Trailer – Now Playing In Theaters

https://www.joker.movie https://www.facebook.com/jokermovie https://twitter.com/jokermovie https://www.instagram.com/jokermovie/ Director Todd Phillips “Joke…

A Joker a Velencei Filmfesztiválon debütált, nagy sikert aratva és hamarosan a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is látható lesz még a hivatalos mozipremier előtt.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet