Így néz ki a tökéletes női ideál és férfi ideál a celebek testrészeiből

Ha női ideál vagy férfi ideál megalkotásáról van szó, a két nem ugyan közel azonosan, részleteiben mégis teljesen eltérően vélekednek a tökéletes test fogalmáról, különösen, ha a saját nemük ideális arányairól van szó.

Női nő ideál és férfi nő ideál

Amennyiben bővíteni szeretnénk Letaglózó és valószerűtlen testkép elvárások-pinekkel tarkított Pinterest-mappánkat, forduljunk bizalommal a BlueBella fehérnemű márkához! Az alsóneműkben utazó cég 500 nőt és 500 férfit kért fel, hogy hírességek testrészeiből ollózzák össze a tökéletes női ideál és tökéletes férfi ideál alkatát.

Tokeletes Noi Test
A tökéletes női ideál két verziója / Fotó: BlueBella

Ahogyan a fenti fotón is látható, az összképet tekintve a füstös tekintet, a hosszú combok és a filigrán-izmos alkat a nyerő mind a férfiak, mind a nők elképzelése szerint. Eltérés főleg a hajkorona, a mellek, valamint a csípő tájékán figyelhető meg. A nők többsége az ideális hasra gondolva a kétgyermekes, 48 éves, Oscar-díjas (1998, Szerelmes ShakespeareGwyneth Paltrow-t vizualizálta, a férfiak pedig nem győzik egyre nagyobb tömegben hangsúlyozni, hogy náluk márpedig a kerekdedebb idomok a nyerők. Paltrow az elmúlt időszakban a Marvel-filmekben való alakításai mellett a vaginaillatú gyertyáival kerül a hírekbe.

Férfi férfi ideál és női férfi ideál

A férfiak szűrője sokkal szembetűnőbb eltéréseket mutat, ha saját magukról kell nyilatkozniuk. Arc tekintetében a szabályosabb, David Beckham-szerű vonásokat látják esztétikusnak, míg a nők inkább a vadabb pillantású, a sötét titkok minden árnyalatát sugalló Jamie Dornan-tekintetre (A szürke ötven árnyalata) és a Harry Styles-féle, ujjpercekkel mélyen szántható fürtökre szavaznának.

Tokeletes Ferfi Test
A tökéletes férfi ideál két verziója / Fotó: BlueBella

Összeségében a kísérlet azt mutatja, hogy az ideálképek összeállításához felhasznált celebtestrészek mindenféle életkorú és testalkatú hírességhez tartozóak voltak.

Hatalmas népszerűségnek örvedett az ötvenes éveikben járó Elle Macpherson (Jenny a Jóbarátok sorozatból, Joey táncos lakótársa) és Hugh Jackman is. Ha a szó szoros értelmében vett ideál nem is kompromisszumkész vagy valószerű jelenség tehát, jobb, ha tudomásul vesszük, hogy mindenkiben ott lakozik az esztétikum.

És ha arra lennél kíváncsi, a 12. századtól hogyan alakultak a női ideálok, ebben a cikkünkben írtunk róla. A videós válogatásban 500 év ideáljai sejlenek fel. Ebben a cikkünkben pedig 18 ország női ideáljáról számoltunk be. Számítógép segítségével készítettek egy eredeti, átlagos testalkatot, majd ehhez képest alakították ki az adott nemzet “tökéletes testét”.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból