Tökéletlen királynőkkel pogózunk bele a hétvégébe

A The Foreheads zenekar pályafutásának kezdete 2013 elejére tehető. A zenei stílusát egyedi módon regresszív posztpunkrockként definiáló banda különleges hiánypótlója a hazai punk rock műfajnak, habár megalakulásuk miértje sokkal inkább megmagyarázható az élőzene szeretetével, mintsem egy előre megkreált, tudatos koncepcióval.

A frontember, Énekes László egy zűrösebb magánéleti mélypont után határozott úgy, hogy maga köré toborozza kamaszkori cimboráit, hogy a gimiben a világot jelentő tornatermi koncertek után már komolyabb szinten, de ugyanolyan bohém és életigenlést hirdető örömzenével kavarják fel a szürke hétköznapokállóvízét.

Nem akarjuk megváltani a világot, csak szórakoztatóbbá tenni. Meg zajosabbá. Meg pankosabbá. Valamerre lökni. Jó érzés, hogy ha nem is nagyon, de más lenne a világ, ha nem zenélnénk benne. Egyébként meg a fő cél az, hogy sikerüljön átadni azt az eufóriát, amit az ember egy fasza koncerten érez. Mi ezt érezzük a bulijainkon, és úgy látjuk, szerencsére ragadós.

– mesélte Laci a Recorder magazinnak. A kocsmatúrákba torkolló együtt zenélések egyre több önálló szerzeményt eredményeztek, és szépen lassan kezdett körvonalazódni a zenekar saját stílusa is.

04
/ Fotó: Ferencz Sándor

Érdekesség, hogy már a névválasztás is egy véletlen bakinak tudható be; a srácok szerették volna videóra venni szárnybontogatásaikat, azonban a kamera az egész próbából csak a homlokukat rögzítette, így egy szentségelős röhögőgörcs után elhatározták: közös projektjük a The Foreheads néven indul útjára, és mindent megtesznek majd, hogy nevükhöz híven homlokostul törjenek át a műfaj képzeletbeli falain.

The Foreheads – Life in dirt

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

2015-ben napvilágot látott első EP-jük We Did What We Came For címen, majd két évvel később a Whatever Floats Your Boat névre keresztelt középlemezükkel örvendeztették meg közönségüket. A banda életében természetesen továbbra sincs megállás, első nagylemezük Flawed Queens címmel holnap kerül bemutatásra az A38-on.

#facebook | #spotify | #youtube

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. április 27., 19:00

Helyszín: A38, Budapest

Jegyár: 1. 500 HUF elővételben és CD-vel, 1. 500 HUF helyszínen, CD nélkül

Jegyfoglalás: ITT

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból