Szeptemberben lesz látható a mozikban Tolvaly Ferenc Szent Ignác útja – Camino Ignaciano című új dokumentumfilmje – közölte Nemzeti Filmintézet (NFI) hétfőn az MTI-vel.

A Szent Ignác útja gondolatébresztő külső és belső utazás

Az NFI támogatásával készült alkotást premier előtt júniusban a Magyar Mozgókép Fesztiválon, majd a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előestéjén, szeptember 4-én mutatják be a hazai mozik. A forgatásról készült videó megtekinthető a Filmintézet Youtube csatornáján.

Tolvaly Ferenc El Camino húsz év múlva – Szent Ignác útja című regényéből, Balázs Zsuzsa újságíróval közösen írt forgatókönyve alapján készült dokumentumfilm négy fiatal zarándok belső lélekútjának szemtanúja – írja a Nemzeti Filmintézet.

Tolvaly Ferenc Szent Ignac Utja Film
A Mozibemutatóval Egyidejűleg A Film Alapjául Szolgáló Regény Is Megjelenik / Fotó: Cameofilm Stúdió

A spanyolországi történelmi helyszíneken, a pandémia miatt elnéptelenedett városokban forgatott film utómunkálatait most fejezték be az alkotók, utolsó fázisként elkészült a film magyar nyelvű szinkronja is. A spanyol főszereplőnek, José Luis Iriberri SJ jezsuita szerzetesnek Hegedűs D. Géza kölcsönözte a hangját.

A Szent Ignác útja gondolatébresztő külső és belső utazás, mely az élet igazi kalandját, az útkeresést és önmagunk megtalálásának lehetőségét kínálja. A 90 perces dokumentumfilm közelről, személyes hangvételű elbeszéléssel, érzékenyen mutatja be, hogyan válik egy zarándoklat életváltoztató úttá

– tartalmazza a közlemény.

Az alapjául szolgáló regény a filmmel egy időben jelenik meg

A zarándokok Loyolai Szent Ignác, a jezsuita rend alapítójának nyomában járnak, aki népszerűséget hajszoló katonából vált lelki vezetővé és 500 évvel ezelőtt elsőként tette meg a ma már Camino Ignacianóként ismert, Loyolától Manresáig tartó 640 kilométeres életváltoztató útját.

Tolvaly Ferenc filmje először mutatja be az út spirituális és látható szépségeit egyaránt.

Tolvaly Ferenc egész estés dokumentumfilmje a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, a Cameofilm Stúdió Csáky Attila producer vezetésével gyártotta és a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya patronálta.

A Szent Ignác útja – Camino Ignaciano nemzetközi bemutatója június 19-én Rómában, a Szent Ignác megtérésének 500. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi évben lesz. A bemutatón jelen lesz Tolvaly Ferenc is.

A mozibemutatóval egyidejűleg a film alapjául szolgáló regény is megjelenik.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet