Tom Hanks és felesége, Rita Wilson koronavírus-betegsége nemcsak a filmipart rázta meg, de a rajongók széles körét is. Hónapokkal később a színész a betegségről, a karanténban töltött időről mesél, de egy reményt adó gondolattal is üzen számunkra. 

Ilyen volt 

Számos más hírességhez hasonlóan Tom Hanks színész és felesége, Rita Wilson is átestek a koronavírus-fertőzésen. Talán az első nyugati hírességek voltak, akik a betegségben szenvedtek. A koronavírust márciusban kapták el egy ausztráliai forgatásuk során. 

Tom Hanks
Tom Hanks A Koronavírus-Fertőzéséről Mesélt / Fotó: Daniel Dorsa

A The Guardian újságírójának Tom Hanks elárulta, hogy ugyan a betegség különböző tüneteit produkálták, két hét után semmilyen utóhatást nem érzékeltek magukon. Habár erről nem mindenki értesült első kézbőlRita Wilson az íz- és illatérzékelését vesztette el, émelygett, és sokkal magasabb láza is volt, mint férjének. Tom Hanksnek ezzel szemben elsősorban fizikai fájdalmai voltak és végtelen kimerültségben szenvedett. A férfi elmondása szerint 12 percnél tovább semmire sem tudott koncentrálni. Bár, teszi hozzá nevetve, ez a vírustól függetlenül is egy kevésbé előnyös tulajdonsága. 

Amerika apuja

A betegséget azonban Tom Hanks és felesége, Rita Wilson is megrázónak találták. A gyermekeiknek is elmagyarázták a koronavírus-járvány legfontosabb tudnivalóit, de mégiscsak nehéz beismerni, a fertőzésen valójában már ők is túlestek. Arról nem is beszélve, hogy Tom Hanks kora (63) és 2-es típusú cukorbetegsége folytán eleve a veszélyeztetett betegek közé tartozott. Ennek ellenére, amíg a lázuk stagnált és nem érzékelték magukon a tüdőgyulladás tüneteit, nem aggódtak. 

Hanks elárulta, ő nem az a fajta ember, aki felkel reggel és azon tűnődik, vajon megéli-e az estét. 

Hanks és párja felelős viselkedést tanúsítottak a fertőzés idején, karanténba vonultak és mindent megtettek saját gyógyulásuk érdekében, valamint azért, hogy mások számára ne okozzanak veszélyt. Kórházban töltött idejükről részletesen be is számoltak. Tom Hanks vérplazmáját pedig kutatási célokra eladományozta. Többek között ennek folytán sem meglepő, hogy sokan “Amerikai apukájaként” becézgetik. Olyan tisztelettel beszélnek róla, mintha az ő arcképe is a Rushmore-hegybe lenne faragva. 

Tom Hanks barátságot kötött egy Corona nevű ausztrál fiúval, akit társai koronavírusnak csúfolnak

Tom Hanks az Elvis Presley-ről szóló film forgatása kapcsán tartózkodott Ausztráliában, amikor kiderült, hogy koronavírussal fertőződött meg. Betegségét viszonylag enyhébb tünetekkel megúszta, feleségével ellentétben. A sztár állapotáról az egyik kis rajongója is igyekezett információt szerezni, magától a sztártól érdeklődött, írja a The Guardian . – érdeklődött Corona De Vries.

Elmondása szerint azonban az Egyesült Államok olyan furcsa módon reagált a járványhelyzetre, hogy a hivatalos álláspontokkal kapcsolatban is csak kérdőjelek merülhetnek fel. Hanks szerint két-három dologgal jelentősen korlátozni lehet a betegség terjedését. Mossunk kezet, hordjunk maszkot és tartsunk a másiktól távolságot, csak úgy, ahogy a WHO is kéri! Tom Hanks azonban nem érti, hogy lehet, hogy néhányan makacs módon szembemennek ezekkel az egyszerű kérésekkel, feljogosítva magukat az alól, hogy a saját részüket elvégezzék a társadalom jövőjének érdekében. 

Fontos tanulság

Tom Hanks a karanténban töltött hetekben is meglátta a pozitívumot. Többek között azt, hogy a gyerekeivel töltheti a szabadidejét, de pár baráti csevejre is sor kerülhetett. A jövővel kapcsolatban azonban ő is számos kérdést fogalmazott meg saját magának. 

A koronavírus a luxus életmóddal nem számolhat le – Így élik meg a karantént a gazdagok

A koronavírus mindenkit izolációra és határozatlan ideig tartó karanténra kényszerít. Míg legtöbbünk a négy fal között tengeti az életét, felfedezve az élesztőmentes receptek legjobbjait, órákat töltve a The Sims-szel vagy kopaszra borotválva a fejét, addig sokan, köztük az egészségügyi dolgozók is fokozott veszélynek teszik ki magukat.

A koronavíruson átesett színész, aki milliókhoz hasonlóan a négy fal között tengette, a szociális programoktól és munkától megfosztott heteit egy őrjöngő pandémia és világválság idején, miközben a rasszizmus-ellenes tüntetések hullámait figyelte, egy igencsak fontos tanulságot azért levont a nehéz hónapokból. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nos, megérthetjük a tegnapi napot, lehet egy tervünk mára és örökké reménykedhetünk a holnapban, és ennyi. Ez a bölcsesség[/perfectpullquote]

– mondja Tom Hanks. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.