Tom Hanks kutatási célokra adományozza az antitestekkel már rendelkező vérplazmáját.

Mit tehetünk?

A koronavírus áldozatokat követel, és nem kíméli a sztárok világát sem. Az elsők között volt Tom Hanks és felesége, Rita Wilson, akik Ausztráliában kapták el a fertőzést. Instagramon jelentették be, hogy a betegségben szenvednek, és itt tudósították rajongóikat a felépülésükről is.

Tom Hanks Verplazma Koronavirus
Tom Hanks Kutatási Célokra Adományozza A Vérplazmáját / Fotó: Getty Images

A színészpár azóta már meggyógyult, mi több segítséget is felajánlottak a betegeskedők számára. Az NPR Wait Wait…Don’t Tell Me! podcast-műsorában árulta el, hogy vérplazmáját kutatási célokra adományozza, írja a Variety. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Rengeteg kérdés témája az, hogy mit csináljunk most. Van valami, amit tehetünk? És tény, hogy a vírus antitestjeit a szervezetünkben hordozzuk, de erre csak most jöttük rá    [/perfectpullquote]

– mondja Tom Hanks. A színész már egy nevet is kitalált a koronavírus jövőbeli vakcinájának: Hank-ccine.

Sok áldozat

Tom Hanks és Rita Wilson Ausztráliában betegedtek meg, egy Elvis Presley életét feldolgozó film forgatása során, amiben Hanks játssza a főszerepet. A színész elmondása szerint feleségének azonban súlyosabb tünetei, magasabb láza volt, de a szaglását és az ízlését is elvesztette. Sokkal többet szenvedett, mint ő. Három hétig nem volt étvágya sem. 

Tom Hanks: „Sajnos Pozitív lett a koronavírus-tesztem”

A színész házaspár jelenleg Ausztráliában, a Gold Coaston tartózkodik, ahol Tom Hanks Baz Luhrmann rendezésében Elvis Presley önéletrajzi filmjét forgatja. Hanks az Instagramon jelentette be a hírt március 11-én, magyar idő szerint hajnali két óra tájban. „Sziasztok, Rita és én itt vagyunk Ausztráliában.

Nem Tom Hanks és Rita Wilson az egyetlen, akik elkapták a koronavírust. Számos sztár, köztük Nga Nguyen videtnámi híresség, Sophie Trudeau, a kanadai miniszterelnök felesége és Daniele Rugani, a Juventus futball-csapat játékosa is megfertőződött. A nemrégiben 23 évnyi börtönre ítélt, szexuális zaklatásokkal vádolt Harvey Weinstein filmproducer koronavírus tesztje is pozitív lett. A hazai viszonylatokra nézve pedig, a Covid-19 a fideszes Dézsi Csaba Andrást sem kímélte. 

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet