Örökre kitiltották Tommy Cash észt rapper- DJ-t az Electric Castle bonchidai fesztiválról. A szervezők nem díjazták, hogy a trash kultúra egyik jelentős képviselője mulatós trekket indított el.

Hirdetés

Tommy Cash észt rapper-DJ-t többé nem hívják meg a Szamos partján lévő Electric Castle bonchidai fesztiválra, írja a Főtér erdélyi hírportál. Erről mindössze egy Facebook-bejegyzés született mint hivatalos tájékoztatás.

Security Check Required

No Description

“Köszönjük szépen, Tommy Cash! Ez volt az utolsó performanszod az Electric Castle-ön” – áll a Facebook-bejegyzésben.

Tommy Cash és Adrian Minune meghekkelték az Electric Castle fesztivált / Fotó: Főtér

A román bulikon elképesztően népszerű a manelé (turbó-elektro-orientál-mulatós műfaj – a szerk.), amelynek egyik jeles képviselője Adrian Minune. Az észt zenész az ő egyik trekkjét indította el.

Rick Owens és Tommy Cash közös kiállítást szerveznek

Az utóbbi években erős barátság alakult ki a dizájner Rick Owens és a rapper Tommy Cash között. Owens megkérte már Cash-t, hogy vegyen részt párizsi bemutatóján, Cash pedig egy cameo-szereppel bízta meg a dizájnert Mona Lisa című dalában. Most pedig egy kiállítás formájában folytatják együttműködésüket.

A Bánffy-kastély tövében bulizó fiatalok első blikkre nem tudták, mi történik, írja beszámolójában az erdélyi lap. Voltak, akik azonnal elkezdték énekelni a szöveget, mások megmeredtek a színpad előtt.

Radu Geantă – S-a dus si electricul…

S-a dus si electricul…

Aki ismeri Tommy Cash munkásságát, az tisztában van azzal, hogy az észt igyekszik borzolni a kedélyeket. Itt egy videója, ami többet mond minden szónál:

TOMMY CASH – WINALOTO (Official Video)

LISTEN TO TOMMY CASH ON SPOTIFY HERE: https://tommycash.lnk.to/discographyYD booking@tommycashworld.com worldwide@tommycashworld.com INSTA: https://tommycash.lnk.to/instaYD FACEBOOK: https://tommycash.lnk.to/fbYD Made in collaboration with Widescreen Studios and FrostFX Directed by: Tommy Cash Written by: Tommy Cash Produced by: Anna-Lisa Himma Song produced by: Stereoryze DOP: CJ Kask AC: Laur-Erik Ruus AD: Elisa Johanna Känd Art Director:

De ha a fesztiválozók nem is, a szervezőknek csak-csak ismerniük kellett volna Cash-t. Ráadásul Kolozsváron, az Electric Castle-től jóval kereskedelmibb konzumzenére épülő Neversea fesztiválon egy svéd DJ lepte meg a közönséget Adrian Minune ugyanazon dalának egy részével, emlékeztett a Főtér.

Úgy tűnik, ami megengedett Konstancán, az tiltott Kolozsvár környékén, hiszen előbbi fesztiválon üdvrivalgás fogadta a merész lépést.

A fent idézett Facebook-bejegyzésben több hozzászóló rasszizmussal és a kulturális sokszínűség lábbal tiprásával vádolták meg a 2013 óta működő Electric Castle szervezőit.

A magyar közönségnek sem lehet ismeretlen Cash, hiszen több alkalommal is járt már hazánkban. Először 2016 végén, majd 2017 márciusában, 2018 áprilisában és 2019 februárjában hozta el új és új dalait.

És hogy melyik dal ütötte ki a biztosítékot a szervezőknél? Az alábbi:

ADRIAN MINUNE – Asa sunt zilele mele (cea mai tare manea – HIT)

ADRIAN COPILUL MINUNE – Asa sunt zilele mele Album: Star Commando Vol. 3 © & (P) HOBBY MUSIC / BIG MAN Romania (BIG MAN AUDIO SRL) http://www.bigman.ro Facebook: http://www.facebook.com/bigman.ro Twitter: https://twitter.com/BigMan_Ro Licensing/Contact/Marketing/Comenzi CD-uri: – audio @ big-man.ro – (+40) 0764.80.80.90 Despre canal: Pe acest canal gasiti cele mai frumoase manele de chef si manele de dragoste.

Hirdetés