Törőcsik Mari nincs jól fizikálisan, így távol marad a színpadtól

Nincs jó állapotban fizikailag a Nemzet Színésze, Törőcsik Mari. De jó hír, hogy szellemileg minden rendben.

„Fizikálisan nincs túl jó állapotban, de szellemileg teljesen rendben van” – mondta Törőcsik Mari állapotáról a Borsnak Jordán Tamás, aki rendszeresen látogatja a színésznőt, aki bármennyire is szeretne, az egészségi állapota miatt egyelőre nem tud visszatérni a színpadra.

dmoha20101218015 16
Törőcsik Mari / Fotó: Illyés Tibor

„Hetente legalább kétszer is felkeresem Marit, akivel jókat beszélgetünk, természetesen a színházról” – árulta el a Weöres Sándor Színház igazgatója, aki az évtizedes barátság ellenére is magázódik Törőcsik Marival.

Törőcsik Mari: “Az utóbbi napokban tényleg rosszul éreztem magam, de mára ez megváltozott”

Még márciusban írtuk meg, hogy Törőcsik Mari , a Nemzet Színész kórházba került. Sajtóinformációk szerint bent tartották egy hétig, ahol műteni kellett a nyelőcsövének tágítása okán. – mondta az operáció után. Ezen időszak után a interjút készített vele, amelyből megtudhattuk, jókedvű. Azt is megtudhattuk, hogy minden vágya visszatérni a Nemzeti Színházba.

„Óriási lélekerő van benne, de ha véletlenül picit elhagyja magát, szoktam neki mondani, hogy Mari, magát a tenyere közepén hordozza a jóisten, és ha véletlenül le akar csúszni onnan, mindig visszapöcköli a helyére” – nyilatkozta a lapnak Jordán.

Törőcsik Mariról legutoljára akkor írtunk, amikor fogadott unokája, Járai Máté (a Győri Nemzeti Színház és A mi kis falunk színésze) áprilisban bejelentette, hogy színházi darabot készít az életéről, és abban a főszerepet saját magának szánja.

Végre kiderült, mi állhat Törőcsik Mari betegsége mögött

Törőcsik Mari és Maár Gyula több mint negyven évig éltek házasságában, ami a Kossuth-díjas filmrendező 2013-ban bekövetkezett váratlan halálával ért véget. Törőcsik ezt követően hosszú ideig magába roskadva gyászolta férjét, aki nélkül, mint mondta, megszűnt létezni. Járai Máté a adott interjút, amelyben többek között a nagyapja és nagymamája közti viszonyt vették górcső alá.

Nemrég kiderült: idén már biztosan nem mutatják be a színdarabot. A Blikk értesülése szerint a decemberre tervezett bemutató azért marad el, mert Járai nem tudott megegyezni Selmeczi György zeneszerzővel, aki nem akarja, hogy valaki más énekelje a Törőcsik Marinak írt dalokat.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból