Törőcsik Mari korábbi filmje kapta a Legjobb játékfilm díját

Sikerekkel indult a november a magyar filmes szcénában: Mészáros Márta legutóbbi rendezése, az Aurora Borealis – Északi fény a legjobb játékfilm díját nyerte el a La Laguna Nemzetközi Történelmi Filmfesztiválon Spanyolországban, míg a Lajkó – cigány az űrben közönségdíjat nyert Triesztben.

San Cristóbal de La Laguna-ban rendezték meg október 31. és november 4. között a La Laguna Nemzetközi Történelmi Filmfesztivált. Bár az Index szerint Mészáros Márta nem tudott személyesen jelen lenni a díjátadón, megköszönte az elismerést. A megrázó családtörténet világszerte nagy sikerrel szerepel a nemzetközi filmfesztiválokon.

A Denveri Filmfesztivál szervezői a napokban rendezője előtt tisztelegnek az Aurora Borealis vetítésével.

Legközelebb a Dán Filmintézet rangos fesztiválja, az East by Southeast tűzi műsorra Koppenhágában a filmet, amely megjelenése után tavaly közönségdíjat nyert Chicagóban.

Lajkó – cigány az űrben nyerte a 18. Science+Fiction Filmfesztivál közönségdíját Triesztben.

A vasárnap véget ért olaszországi Science+Fiction Filmfesztivál 25 új mozifilmet és számos rövidfilmet vonultatott fel, a közönségdíjat Lengyel Balázs rendező személyesen vette át első mozifilmjéért.

Aurora Borealis – Északi fény: A balkáni sötétség – Kritika

Jancsó Miklós volt feleségéről, filmrendező, forgatókönyvíró Mészáros Mártáról és Aurora Borealis című alkotásáról vajon ki merészelne rossz kritikát írni?

Lajkó – cigány az űrben fekete komédia, mely vígjátéki eszközökkel mutatja meg a 20. század történelmének őrültségeit és sötétségét, mert a rendező szerint azt talán így lehet a legőszintébben feldolgozni.

https://www.youtube.com/watch?v=ctogIpxNQX8

A Keresztes Tamás, Gyabronka József és Pálffy Tibor főszereplésével, a Filmalap támogatásával készült vígjátékot március végén mutatták be a magyar mozik, a nemzetközi premier az A-kategóriás Varsó Nemzetközi Filmfesztiválon volt októberben.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból