Először reagált a sajtónak Törőcsik Mari, miután kiengedték a kórházból

Március végén írtuk meg, hogy Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze kórházba került. Sajtóértesülések szerint legalább egy hétig bent tartották. Műtét utáni terveiről beszélt.

Törőcsik Mari az első színész, aki Kossuth Nagydíjban részesült. Sajnos azonban nem vehette át a díjat az ünnepségen betegsége okán.

Törőcsik Mari az első színész, aki Kossuth Nagydíjban részesülhetett. Azonban betegsége miatt nem lehetett az ünnepségen. De a három Kossuth-díjjal kitüntetett színművész boldog, hogy egy egész ország aggódik érte.

Ugyan nem vehette át, de reagált az elismerésre. “Mióta tudom, hogy megkapom, komolyan mondom, egyre jobban érzem magam. Igaz, Budapestre, a Parlamentbe még nem tudok felmenni. Egyelőre ahhoz is össze kell szednem magam, hogy eljussak a szombathelyi kórházba vizsgálatra. De, itt Velemben aztán kipihe­nem magam, itt nyugalom és béke van” – mondta a Borsnak. Mint hozzátette: “Azt gondolom, nem kell sokáig várnom rá, hogy a polcomra tehessem. Abban biztos vagyok, hogy elhozzák nekem.”

1808477 torocsik mari velem vi 7
Vidnyánszky Attila és Cserhalmi György csütörtökön meglátogatta velemi otthonában Törőcsik Mari színművészt / Fotó: Végh István

Törőcsik Mari elhagyta a szombati helyi kórházat. A nyelőcsövét kellett tágítani, mert nagyon nehezen tudott enni.  A Blikknek elmondta, „jól vagyok, ebben a szép napsütésben egészen remek az ember hangulata. Felderítette a kedvemet a friss levegő és a madárcsicsergés, szívesen mennék a kertbe egy kicsit tenni-venni, de egyelőre kiülni a szabadba is csodálatos érzés, hallgatom a fák susogását.

20170119torocsik mari foto foto altalanos e1532963567485
Törőcsik Mari / Fotó: MTI / Mohai Balázs

Mint hozzátette: “Az is eszembe jutott, hogy ha minden jól alakul, szeretnék utazni egy keveset.Régebben már megígértem a kollégáknak, ismerősöknek, hogy újra felmegyek Budapestre. Persze azért sok múlik azon, hogy később hogyan érzem magam. Mindenesetre már elgondolkodtam rajta, hogy menni kellene. Az elmúlt időszak nagyon szép volt, sok erőt ad az emberek érdeklődése, törődése, igazán megható ez. A születésnapomon is sokan köszöntöttek fel, sok jókívánságot kaptam.”


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból