A Kossuth Nagydíjas színésznő unokája mesélt arról, mi állhat Törőcsik Mari betegsége mögött. Mint mondta, a hat évvel elveszített férje, Maár Gyula szoros összefüggésben lehet vele.

Törőcsik Mari és Maár Gyula több mint negyven évig éltek házasságában, ami a Kossuth-díjas filmrendező 2013-ban bekövetkezett váratlan halálával ért véget. Törőcsik ezt követően hosszú ideig magába roskadva gyászolta férjét, aki nélkül, mint mondta, megszűnt létezni.

Járai Máté a Borsnak adott interjút, amelyben többek között a nagyapja és nagymamája közti viszonyt vették górcső alá.

Mint mondta, a nagyszülei közötti szerelem olyan horderejű volt, aminek se Isten, se ember nem vethetett véget. Nem véletlen tehát, hogy Törőcsik már jó ideje egészségügyi problémákkal küzd.

D Sos20030412035
Törõcsik Mari, A Nemzet Színésze És Férje, Maár Gyula Filmrendezõ A Magyar Tudományos Akadémia Elõtt, Ahol Medgyessy Péter Miniszterelnök Mondott Beszédet Az Ügydöntõ Népszavazás Eredményének Bejelentését Követõen, Miszerint Magyarország Európai Uniós Csatlakozása Mellett Foglalt Állást A Szavazók Többsége / Fotó:
Mti / Soós Lajos

Amikor a Nemzet Színésze 2009-ben kómába esett, akkor Maár Gyula azt mondta: tudja, hogy Mari fel fog ébredni, mert előbb neki kell meghalnia.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A halála után hat évvel ké­sőbb sem enyhül mély fájdalma, ami az egészségére is rányomja a bélyegét[/perfectpullquote]

– mondta Törőcsik unokája.

18554405 1142261 Cc5Ac027D4861C7B7Aa9F8F1395A22E1 Wm
Törőcsik Mari És Unokája, Járai Máté / Fotó: Femina

Mint hozzátette, “Marinak nincs különösebb, gyógyíthatatlan betegsége, de tény és való, hogy folyamatos felügyelet alatt kell tartani. Havonta jár kontrollra a kórházba, ahol a nap huszonnégy órájában árgus szemmel figyelik. Rendszeresen meglátogatom, amiben csak tudok, segítek neki, és nagyon remélem, hogy egyszer viszontlátom azt a nagymamát, akit a papám mellett láttam.”

Törőcsik Mari nagy terveket sző, miután kiengedték a kóházból

Törőcsik Mari az első színész, aki Kossuth Nagydíjban részesült. Sajnos azonban nem vehette át a díjat az ünnepségen betegsége okán. Törőcsik Mari az első színész, aki Kossuth Nagydíjban részesülhetett. Azonban betegsége miatt nem lehetett az ünnepségen. De a három Kossuth-díjjal kitüntetett színművész boldog, hogy egy egész ország aggódik érte.

Járai Máte egyébként nem vér szerinti unokája a színésznőnek, noha mindig is sajátjaként szerette. És mint nemrég megírtuk, Járai nagy dobásra készül az idei év végén: Törőcsik Mari életét viszi színpadra.

Törőcsik Mari életéből színdarabot készítenek, az unokája lesz a főszereplő

Törőcsik Mari életéről színdarabot rendeznek. Az előadás főszereplője Törőcsik Maár Gyulával való házasságából származó unokája, Járai Máté lesz. A színész jelenleg a Győri Nemzeti Színház és A mi kus falunk színésze. Noha vér szerinti rokonság nincs közöttük, Járai nagymamájaként rajong a Kossuth Nagydíjas színésznőért. – mondta Járai Máté a .

“Mari mama hangján fogok megszólalni, és néhány dalát is el fogom énekelni néhány pályatársa és egy zongora kíséretében. Szeretném bemutatni a nagyközönségnek a mi viszonyunkat, érzelmi világunkat, ami összeköt minket, mert Törőcsik Mari nemcsak egy csodálatos, és páratlan színésznő, hanem egy pótolhatatlan nagymama is” – mondta Járai Máté a Borsnak.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.