Végre kiderült, mi állhat Törőcsik Mari betegsége mögött

A Kossuth Nagydíjas színésznő unokája mesélt arról, mi állhat Törőcsik Mari betegsége mögött. Mint mondta, a hat évvel elveszített férje, Maár Gyula szoros összefüggésben lehet vele.

Törőcsik Mari és Maár Gyula több mint negyven évig éltek házasságában, ami a Kossuth-díjas filmrendező 2013-ban bekövetkezett váratlan halálával ért véget. Törőcsik ezt követően hosszú ideig magába roskadva gyászolta férjét, aki nélkül, mint mondta, megszűnt létezni.

Járai Máté a Borsnak adott interjút, amelyben többek között a nagyapja és nagymamája közti viszonyt vették górcső alá.

Mint mondta, a nagyszülei közötti szerelem olyan horderejű volt, aminek se Isten, se ember nem vethetett véget. Nem véletlen tehát, hogy Törőcsik már jó ideje egészségügyi problémákkal küzd.

D SOS20030412035
Törõcsik Mari, a nemzet színésze és férje, Maár Gyula filmrendezõ a Magyar Tudományos Akadémia elõtt, ahol Medgyessy Péter miniszterelnök mondott beszédet az ügydöntõ népszavazás eredményének bejelentését követõen, miszerint Magyarország Európai Uniós csatlakozása mellett foglalt állást a szavazók többsége / Fotó:
MTI / Soós Lajos

Amikor a Nemzet Színésze 2009-ben kómába esett, akkor Maár Gyula azt mondta: tudja, hogy Mari fel fog ébredni, mert előbb neki kell meghalnia.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A halála után hat évvel ké­sőbb sem enyhül mély fájdalma, ami az egészségére is rányomja a bélyegét[/perfectpullquote]

– mondta Törőcsik unokája.

18554405 1142261 cc5ac027d4861c7b7aa9f8f1395a22e1 wm
Törőcsik Mari és unokája, Járai Máté / Fotó: Femina

Mint hozzátette, “Marinak nincs különösebb, gyógyíthatatlan betegsége, de tény és való, hogy folyamatos felügyelet alatt kell tartani. Havonta jár kontrollra a kórházba, ahol a nap huszonnégy órájában árgus szemmel figyelik. Rendszeresen meglátogatom, amiben csak tudok, segítek neki, és nagyon remélem, hogy egyszer viszontlátom azt a nagymamát, akit a papám mellett láttam.”

Törőcsik Mari nagy terveket sző, miután kiengedték a kóházból

Törőcsik Mari az első színész, aki Kossuth Nagydíjban részesült. Sajnos azonban nem vehette át a díjat az ünnepségen betegsége okán. Törőcsik Mari az első színész, aki Kossuth Nagydíjban részesülhetett. Azonban betegsége miatt nem lehetett az ünnepségen. De a három Kossuth-díjjal kitüntetett színművész boldog, hogy egy egész ország aggódik érte.

Járai Máte egyébként nem vér szerinti unokája a színésznőnek, noha mindig is sajátjaként szerette. És mint nemrég megírtuk, Járai nagy dobásra készül az idei év végén: Törőcsik Mari életét viszi színpadra.

Törőcsik Mari életéből színdarabot készítenek, az unokája lesz a főszereplő

Törőcsik Mari életéről színdarabot rendeznek. Az előadás főszereplője Törőcsik Maár Gyulával való házasságából származó unokája, Járai Máté lesz. A színész jelenleg a Győri Nemzeti Színház és A mi kus falunk színésze. Noha vér szerinti rokonság nincs közöttük, Járai nagymamájaként rajong a Kossuth Nagydíjas színésznőért. – mondta Járai Máté a .

“Mari mama hangján fogok megszólalni, és néhány dalát is el fogom énekelni néhány pályatársa és egy zongora kíséretében. Szeretném bemutatni a nagyközönségnek a mi viszonyunkat, érzelmi világunkat, ami összeköt minket, mert Törőcsik Mari nemcsak egy csodálatos, és páratlan színésznő, hanem egy pótolhatatlan nagymama is” – mondta Járai Máté a Borsnak.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból