Törőcsik Mari életéből színdarabot készítenek, az unokája lesz a főszereplő

Törőcsik Mari életéről színdarabot rendeznek, amelynek főszereplője a Kossuth Nagydíjas színésznő unokája, Járai Máté lesz.

Törőcsik Mari életéről színdarabot rendeznek. Az előadás főszereplője Törőcsik Maár Gyulával való házasságából származó unokája, Járai Máté lesz. A színész jelenleg a Győri Nemzeti Színház és A mi kus falunk színésze. Noha vér szerinti rokonság nincs közöttük, Járai nagymamájaként rajong a Kossuth Nagydíjas színésznőért.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Régi álmom válik valóra a Törőcsik-esttel. Régóta szerettem volna egy önálló produkciót. Ha minden a tervek szerint alakul, december 13-án lesz a bemutató. A ’80-as évek végén a papa és Selmeczi György készítettek Mari mamának egy lemezt, az azon szereplő dalokat adom majd elő. De ehhez kellett a zeneszerző beleegyezése is, aki először nemet mondott[/perfectpullquote]

– mondta Járai Máté a Blikknek.

torocsik mari
Törőcsik Mari fiatalon és most / Fotó: 24.hu

Hozzátette: “Megkértem Mari mamát, segítsen ebben, és nagyon megható volt, amit mondott. Senki másnak nem adná oda a jogokat, de szerinte én nagyon jól tudom majd előadni a dalokat és a verseket is. Úgy gondolom, ez egy igazán személyes, intim előadás lesz, hiszen gyerekként saját magam tapasztaltam, milyen is Törőcsik Mari élete.”

Mint mondta, legutóbb látogatása néhány napja volt, és még énekeltek is egyet. Bizonyára jót tesz az efféle érdeklődés is a Nemzet Színészének. Az elmúlt időszakban több alkalommal is kórházba került. A Kossuth Nagydíjat sem tudta átvenni betegsége okán. Ám a sajtónak elmondta, boldogabbá teszi, amikor látja, mennyi ember aggódik érte.

Törőcsik Mari nagy terveket sző, miután kiengedték a kóházból

Törőcsik Mari az első színész, aki Kossuth Nagydíjban részesült. Sajnos azonban nem vehette át a díjat az ünnepségen betegsége okán. Törőcsik Mari az első színész, aki Kossuth Nagydíjban részesülhetett. Azonban betegsége miatt nem lehetett az ünnepségen. De a három Kossuth-díjjal kitüntetett színművész boldog, hogy egy egész ország aggódik érte.

A legutóbbi kórházi látogatása során a nyelőcsöve miatt műtötték meg Törőcsiket. Az operáció után elmondta, “az elmúlt időszak nagyon szép volt, sok erőt ad az emberek érdeklődése, törődése, igazán megható ez. A születésnapomon is sokan köszöntöttek fel, sok jókívánságot kaptam.”


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból