Videó: Így ünnepelték a Nemzeti Színház dolgozói Törőcsik Mari születésnapját

Pénteken lett 84 éves a Nemzet Színésze, Törőcsik Mari. Otthonában a Nemzeti Színház dolgozói és Trill Zsolt látogatták meg Törőcsiket.

Otthonában, Velemben látogatták meg a Nemzeti Színház dolgozói és Trill Zsolt színész a Nemzet Színészét, Törőcsik Marit a 84. születésnapján, pénteken, írja az Origo.

törőcsik mari születésnapja
Törőcsik Mari 84 élves lett / Fotó: MTI

A Kossuth Nagydíjas, kétszeres Kossuth-díjas művészt a Nemzeti Színház képviseletében az egyik kedvenc színpadi partnere, Trill Zsolt színész, valamint egykori kollégái látogatták meg. Virágcsokorral és a színház aranyszívű logójával díszített köntössel ajándékozták meg. Internetes kapcsolaton keresztül pedig köszöntötték a Nemzeti Színház színészei: Udvaros Dorottya, Bánsági Ildikó, Nagy Mari és Blaskó Péter, a fiatal színészek pedig egy Máté Péter-dalt küldtek neki.

Végre kiderült, mi állhat Törőcsik Mari betegsége mögött

Törőcsik Mari és Maár Gyula több mint negyven évig éltek házasságában, ami a Kossuth-díjas filmrendező 2013-ban bekövetkezett váratlan halálával ért véget. Törőcsik ezt követően hosszú ideig magába roskadva gyászolta férjét, aki nélkül, mint mondta, megszűnt létezni. Járai Máté a adott interjút, amelyben többek között a nagyapja és nagymamája közti viszonyt vették górcső alá.

Az elmúlt időszakban több alkalommal is kórházba került Törőcsik. Legutóbbi októberben, amikor is az ápolója hívta ki a mentőket.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nagyon köszönöm a sok aggódást, de szerencsére nincs nagy baj. Pénteken nem éreztem jól magam, és pontosan azért, hogy ne legyen nagyobb baj, szóltunk az orvosoknak. Behoztak a kórházba, ahol két napig vizsgáltak. Szerencsére mindent rendben találtak, nem volt semmi gond egyik eredményemmel sem. Sőt, jókat aludtam itt, és mindenki nagyon kedves volt. Ráadásul egyáltalán nem voltam egyedül, az ápolóm végig velem volt[/perfectpullquote]

– mondta a Kossuth Nagydíjas színésznő.

Törőcsik Mari életéből színdarabot készítenek, az unokája lesz a főszereplő

Törőcsik Mari életéről színdarabot rendeznek. Az előadás főszereplője Törőcsik Maár Gyulával való házasságából származó unokája, Járai Máté lesz. A színész jelenleg a Győri Nemzeti Színház és A mi kus falunk színésze. Noha vér szerinti rokonság nincs közöttük, Járai nagymamájaként rajong a Kossuth Nagydíjas színésznőért. – mondta Járai Máté a .

A születésnapi látogatásról videó is készült:

https://videa.hu/videok/origo/emberek-vlogok/torocsik-mari-84-eves-H2lHKLrI0hrvWTaM?start=3.163493


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból