Tóth Gabi énekesnő szerint a korábbi vadóc lány énjét mások kreálták, most azonban visszatalálhatott az igazi önmagához.

Úgy véli, néhány ember meggondolatlanul ítélkezik

Interjút adott a Ripostnak Tóth Gabi, akiről legutóbb a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus után lehetett hallani. Az énekesnő akkor a kormány által üzemeltett család.hu oldalra írt egy blogbejegyzést arról, min ment keresztül, mióta elvállalta, hogy a kongresszus önkéntes hírnöke lesz.

A Ripost is szóba hozta, hogy „sokan amiatt támadták Tóth Gabit, hogy korábbi szereplései során nem tett tanúbizonyságot a vallásosságáról, és ezért néhányan úgy vélték, hogy nem ő megfelelő közéleti személyiség erre a feladatra”. Az énekesnő erről azt mondta: tizenhat éve van jelen a közéletben, ez idő alatt megszokta, hogy az emberek egy része a külsőségekből ítél, sokan nem tudják, hogy milyen ő valójában.

A hitet az ember önmagában éli meg, az nem tartozik a nyilvánosságra. Azt látom, hogy néhány ember meggondolatlanul ítélkezik, anélkül, hogy ismerné az igazságot vagy éppen azt, akiről véleményt formál

– mondta az énekesnő, és hozzátette, hogy tapolcai lány, „náluk, vidéken” mindig fontos volt a hit, a nagyszülei és a szülei is katolikusok.
Kapcsolódó cikk
„Egyházi iskolába jártam, ahol megkaptam az erős alapokat. Talán ez a lelki útravaló is segített abban, hogy bár tizenhat évesen Budapestre kerültem, én megmaradtam annak az egyszerű, vidéki lánynak, aki mindig is voltam, aki imádta a néptáncot, a népzenét és az autentikus hagyományokat. Nem járok minden vasárnap templomba, de úgy gondolom, a Jóistennel való kapcsolat nem is ezen múlik. Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen világraszóló esemény hírnökeként járhattam az országot, és eszem ágában sincs megtagadni a hitemet csak azért, mert vannak, akiknek ez nem tetszik” – mondta a lapnak a gyűlölethullámba keveredett énekesnő.

Tóth Gabi: Már 2015-ben rátalált erre az útra

Tóth elmesélte ismét, hogyan viselte az őt ért támadásokat, illetve azt is elmondta a lapnak, hogy korábban, amikor az ország egy csapásra megismerte, hogyan használták ki őt. 

Arról is beszélt, hogy a ráébredés – amely során visszatalálhatott az igazi Tóth Gabihoz – már 2015-ben elkezdődött. 

Egy zenészbarátommal otthon muzsikáltunk, és egyszer csak elkezdtünk népies hangzású dalokat énekelni. Ekkor ért a felismerés, hogy ez vagyok én, ez volt a gyerekkorom, a gyökereim, változtatnom kell

– mondta, és hozzátette, ekkorra már megtalálhatta azokat az embereket, akik az igazi Tóth Gabit szeretik, nem pedig azt a mások által kreált vadóc lányt, aki valójában nem ő volt.
Kapcsolódó cikk
Az énekesnő körül nagyon sokan lemorzsolódtak, de ő ezt nem bánja, és nem is haragszik azokra az emberekre, akiket elveszített.

Érdekes, mert bár ez egy felszabadító és egyben fájdalmas felismerés volt, elkezdett egyre inkább pozitív irányt venni az életem. Megismertem a férjemet, Krausz Gábort, akivel kölcsönösen tiszteljük egymást hitét, vallását, és közösen, egy irányba tartunk. Végre nem kell szégyenkeznem, rejtegetnem azokat az értékeket, amik engem meghatároznak gyerekkorom óta, a kislányunknak pedig csodálatos útmutatást, örök útravalót adhatok a hit által. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson való részvételem pedig fontos mérföldköve ennek a spirituális útnak, amelyen haladok

– mondta a lapnak Tóth.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet