Beszélt a támadásokról, amit az Eucharisztikus Kongresszuson való fellépése miatt kapott.

Úgy érzi, isteni gondviselés alatt áll

Tóth Gabi vendégeskedett a Pesti TV identitáserősítő portréműsorában, a Mi vagyunk a magyarok című műsorban, amit a 24.hu szemlézett. Bohár Dániel műsorvezető hamar arra terelte a szót, szerinte az ember akkor jár jó úton, ha folyamatosan támadják. Tóth úgy érzi, ő képes megbirkózni ezekkel a támadásokkal. Mindazonáltal, mint korábban beszámoltunk róla ebben a cikkben, egy pszichológus úgy vélte, szüksége lenne Tóthnak pszichológus segítsége ennyi támadás után.

“Ha negatív történik, azt nagyon megélem. Én magamról azt érzem, hogy egy isteni gondviselés alatt állok. Ha ekkora méltó feladatokat bíznak rám, akkor én azt az erőt is megkapom hozzá, hogy elbírjam. Szerintem ez nálad is pontosan ugyanígy van. És igaz minden emberre, aki kiáll és mer a saját értékrendjéről beszélni” – mondta Tóth.

Kapcsolódó cikk

„Miért történik az, hogy ma egy magyar, sikeres, jó hangú énekesnő, a pápa előtt énekel – ami hatalmas dolog szerintem –, emiatt valakit támadnak?” – tette fel a kérdést Bohár.

Az énekesnő elárulta, hogy a támadásokat már érezte az elmúlt években, nem voltak annyire intenzívek elmondása szerint. Azt is elmondta, hogy véleménye szerint a Magyarságkutató Intézet által készíttetett A pozsonyi csata című animációs sorozattal kezdődött, amelynek közreműködésére – dalt írt – őt is felkérték Fankadeli mellett. 

Utána gondolkodtam el először ezen: vajon miért bántanak? Nekem szól vagy ez mindenki saját problémája, amivel nekik van dolguk? Én nem most vallottam meg a hitemet

– mondta Bohárnak az énekesnő, aki szerint azok, akik követik tizenkét éve a munkáját és a közösségi oldalait, az tudja, mindig fontosnak gondolta, hogy beszélni kell Magyarország és a magyar emberek értékeiről, gyökereiről, mert “büszke vagyok, ahonnan jöttem.”

Mindazonáltal fenntartotta azt a lehetőséget, hogy mindez hirtelen és töményen érintette az embereket. Azonban véleménye szerint ez inkább “hazatalálás” volt. “Egy olyan közösségben találtam magam, ahol szeretnek. Azzal együtt szeretnek, a vidékiségemmel, esetlenségemmel, tájszólásommal, ezt évekig nem tehettem meg” –  mondta.

Tóth Gabi: A valóban fontos emberek nem támadnak

Kitértek a negatív kommentelőkre is, Bohár szerint ő is kap rengeteg rossz véleményt a közösségi oldalain, de személyesen soha nem érték még atrocitások, sőt inkább gratulálni szoktak neki az utcán. Tóth Gabival ketten megállapították, ebből is látszik, hogy ami az online keretek között történik, az nem a valóság.

Kapcsolódó cikk

Hogyan éled meg azt, amikor azért támadnak, mert magyar emberként megéled a magyarságodat? – hangzott el a következő kérdés.

Aki szereti a hazáját, büszke a hagyományaira, büszke azokra a gyökerekre, a szüleivel, családjával mély, szoros kapcsolatot ápol, az nem érzi ezt irántam, az nem támad. A valóban fontos emberek nem támadnak. Azok, akik megtalálják az értékeket ott, ahova az Isten megteremtett minket. Nem véletlenül születtünk mi ide. Kifele vágyakozni? Nem tudnám elképzelni, hogy máshol éljek. Miért gondoljuk azt, hogy máshol jobb lesz?

– zárta gondolatmenetét.

Korábban hasonló kijelentést tett blogbejegyzésében. Abban arra kérte a kritikusait, hogy ne bántsák azért, mert ő keresztény.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet