Tóth Andi Instagram-bejegyzéséről reakcióvideóban mondta el a véleményét Tóth Gabi, aki szerint éppen kollégája az, aki online bántalmazott.

Egy messze-messzi Galaxisban

Hétfőn írtuk meg, hogy az X-Faktor 5. szériájának győztese, Tóth Andi posztolta közösségi oldalára, hogy Tóth Gabi egy zárt, Sukerdáz Basefuck nevű Facebook-csoportban megalázó hangnemben beszélt róla. A magyar sajtót bejáró hírre az utóbbi énekes reagált videóban az Instagram-oldalán.

Toth Gabi Toth Andi
Tóth Gabi / Fotó: Várady Nikolett

Gabi egészen a 2014-es X-Faktorig vezette vissza kettejük kapcsolatát. Mint mondta, igyekezett mindig jószándékkal közeledni Tóth Andi felé.

Már az X-Faktorban láttam, hogy egy tehetséges, roppantul különleges csajszi, egy lázadó, nagy az igazságérzete, én magam is ilyen voltam, pláne a tízes, húszas éveimben. Egyet kivéve: nekem mindig fontos volt az igazság, és az olyan, társadalmilag is fontos, a fiatalokat érintő dolgokban megnyilvánuljak, ami építő jelleggel hat rájuk, így példát tudok mutatni

– mondta a videóban.

Kapcsolódó cikk

Majd arról beszélt, hogy számos olyan üzenetet kapott, amiben azt kérték tőle, beszéljen Tóth Andival, mert szerintük nem halad jó irányba, amit mutat magából a közösségi oldalán. Gabi állítása szerint ezt meg is tette. Mint mondta, írt neki egy üzenetet, amiben tanácsokkal látta el, szerinte hogyan tudna fejlődni. Azonban olyan választ kapott Anditól, amin meglepődött – a tartalmát nem cizellálta. Hozzátette, ezután még egyszer megpróbált beszélni vele, de nem tudta megtéríteni névrokonát.

A Sztárban Sztár műsorban sem volt felhőtlen a viszony Tóth Andi és Tóth Gabi között

Beszélt a Sztárban Sztár műsorról is, amely során szintén történt némi félreértés. Elmondása alapján ő felajánlotta Tóth Andinak, hogy felkészíti a dalra, és még a ruháját is kölcsön adta neki, aki viszont nem szeretett volna élni a lehetőséggel, majd úgy nyilatkozott róla, hogy ő meg van rá sértődve, amit nem értett, de ráhagyta.

A nyilvánosság felé ez egészen másképp jött le. Mint írtuk a vitát kiváltó okról szóló cikkünkben, Gabi a produkció (a Hosszú idők dalát adta elő Andi) után azt írta Instagram-oldalán, hogy annyira meghatódott és büszke névrokonára, hogy elsírta magát. “Fantasztikus vagy és nagyon szép! Életem egyik legfontosabb saját dala, és te megcsináltad, tökéletesen – írta akkor Gabi. „Egy hatalmas megtiszteltetés volt és imádtam minden percét” – reagált a bejegyzésre Andi.

Visszatérve Gabi reakcióvideójára, az énekesnő szerint megpróbált mártírt csinálni magából az ő hátán, amit “én még mindig lenyeltem, annak ellenére, hogy övön aluli dolognak tartottam azt, hogy én magam felajánlom, kifelé pedig azt kommunikálja, hogy én nem akarok elmenni a próbájára, ami nem így volt.” Hozzátette, hogy elhessegette a füle mellett, úgy állt hozzá, hogy Andi fiatal, hóbortos, lázadó, nagy a szája és gyerek. 

Anyai fejjel úgy gondoltam, hogy nem megyek bele egy ilyen furcsa, hülye vitába

– mondta Gabi.

De mi ez a Sukerdáz Basefuck titkos Facebook-csoport?

Tóth Gabi ezután kitért még arra a bizonyos zárt csoportra is, amelyben a barátaival élcelődnek egymáson. Véleménye szerint azért nem bántalmazás, amely a csoportban történik, mert mindenki így kommunikál ott viccből, és a csoport lényege is ez. Azt is elmondta, hogy emiatt senkinek nem szabad megsértődnie.

Toth-Gabi-Enekes-Toth-Gabi-Puma
Tóth Gabi Énekes A Puma Cali Kampányában

“Ez egy bizonyos baráti kör, beszólogatunk egymásnak. Ebben az Andika is benne volt, ott volt a lehetőség, hogy válaszoljon a posztomra is” – magyarázta Gabi, aki hozzátette, Andi “a maga malmára hajtva a vizet megpróbált mártírt csinálni magából, amivel az a baj, hogy olyan üzenetet közvetített, hogy ez egy online bántalmazás.”

Nem véletlen, hogy Gabi hangsúlyossá tette az online bántalmazást a reakcióvideójában, ugyanis központi téma a megítélésben. Ahogyan írtuk a kettejük vitájáról szóló, előző cikkünkben, az Instagram-bejegyzés után egy órával kiegészítésképpen Sztoriban Gabi bántalmazásról szóló blogbejegyzésére hívta fel a figyelmet ironikusan Andi. Az Online bántalmazás – Hol a határ? című írásában Gabi igyekszik választ adni azoknak, akik gyalázzák őt, mert kirúgatott valakit a munkahelyéről a neki intézett gyűlölködő hozzászólás miatt. Az Andi által nyilvánosságra hozott bejegyzés után Gabi hiteltelenné válna a bántalmazás témakört illetően.

Szerinte egyébként éppen Tóth Andi az online bántalmazó.

Úgy véli, hogy személyiségi jogokat sértett azzal, hogy zárt, baráti körben lévő személyek kommentjeit és neveit hozta nyilvánosságra.

A Tóthék és az alkohol

Visszatérő téma Tóth Gabinál az alkohol. Számos alkalommal elmondta, ellenzi az alkoholfogyasztást. Többek között emiatt is alakult ki vita a két Tóth között.

Gabi egyébként még 1015 szeptemberében az Összezárva Friderikusszal című műsorban egy pohár bor is igencsak megártott az énekesnőnek. Több mint 10 éve, 2008-ban pedig az Országos Rendőr Főkapitányság megbízásából videóklipet készített többedmagával Tiszta Fejjel Projekt keretében, amelyben az ittas vezetés veszélyeire igyekezett felhívni a figyelmet.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet