Az Astroworld zenei fesztiválon Travis Scott koncerje alatt nyolcan meghaltak, többen pedig kórházba kerültek.

Ennek ellenére Travis Scott nem állította le a koncertet

A houston-i Astroworld zenei fesztivál pénteki fellépője Travis Scott volt, akinek koncertje tömegkatasztrófába fulladt. Az este egy pontján a tömeg egy része erőteljesen lökdösődni kezdett a színpad eleje felé, ezzel pánikot keltve a többi rajongóban.

A tolakodás következtében nyolc ember életét vesztette. 300 embert a helyszínen – köztük egy 9 éves diák –, 22-t pedig a legközelebbi kórházban láttak el, utóbbiak közül tizenegynek volt szívleállása, számolt be a New York Times.

„9 óra 15 perckor a tömeg a színpad előtt kezdett összesűrűsödni, a kavarodás pánikot és sérüléseket okozott. A pánik még tovább fokozódott, amikor az emberek eszméletüket vesztették és a földre estek” ­ – nyilatkozta a houstoni tűzoltóparancsnok, Samuel Peña.

A fesztivál szervezői Instagram-oldalukon tájékoztatták az embereket arról, hogy mennyire sajnálják, ami az este folyamán történt. 

A szervezők az együttérzésüket fejezték ki az érintett családok felé.

Két ember felmászott az emelvényre

Bejegyzésükben arról is írtak, hogy a fesztivál második napját nem tartják meg, illetve arra kérték a koncerten jelenlévő embereket, hogyha van bármi információjuk a tömeges szívleállások okáról, akkor keressék fel a houston-i rendőrséget.

Travis Scott nem állította le a show-t amikor elkezdődött a pánik, ezt sokan szóvá is tették már. A rapper legutóbbi Instagram-posztja alatt több felháborodott komment is szerepel, mint például: „tesó, miért nem állítottad le a zenét, amikor hallottad, hogy emberek sikoltoznak, akik most életveszélyben vannak”.

A Washington Post elemzése szerint egy videón már 9:12 perckor, tehát nagyjából a koncert kezdete után 10 perccel az emberek jól hallhatóan segítségért kiáltanak. Húsz perccel később a videók tanúsága szerint legalább két ember felmászott egy emelvényre, ahol kétségbeesetten kérték egy operatőrtől, hogy értesítse a szervezőket, mert valaki haldoklik a nézőtéren.

A légiutas-kísérők 9 olyan dologról beszéltek, amiket nem ajánlott viselni egy repülőn

Scott egyébként nemrég a stábján keresztül kiadott közleményben azt közölte, hogy kifizeti annak a nyolc embernek a temetését, akiket az előadó november 5-ei, Astroworld nevű fesztiválján a tömeg agyontaposott.

A rapper közölte azt is, hogy a BetterHelp nevű tanácsadó céggel online terápiát nyújt azoknak, akiknek a fesztiváli események miatt segítségre van szüksége. Scott mindemellett a jegyeket is visszatéríti.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet