Az Operettszínház új igazgatója, B. Kiss Attila Trianon-musicalt keres

A trianoni békeszerződés aláírásának körülményeit és az ebből származó veszteségek megismertetését és feldolgozását szolgáló zenés színpadi mű megírására hirdet alkotói pályázatot a Budapesti Operettszínház.

Az intézmény hétfői közleménye szerint a leendő mű lehet opera, operett, musical, daljáték vagy más zenés nyelvezetű, énekes, és a színházi formáknak megfelelő színpadi alkotás. És fontos, hogy még nem került nyilvános színpadi bemutatásra. A kiírásra olyan alkotók, alkotópárosok vagy csoportok nevezhetnek, akik konkrét elképzeléssel rendelkeznek a megadott téma megzenésítését, színpadi adaptációját illetően.

alfahir
Jelenet a Trianon címû rockopera próbáján / Kép: Szigetváry Zsolt

A pályaműveket szeptember 30-ig várják elektronikusan a [email protected] e-mail címre vagy postai úton a Budapesti Operettszínház címére.

Jelentkezni az alkotók nevével, a nevezett mű címével, szinopszisával, és a teljes szövegkönyvvel lehet, amelyet négy példányban kérnek a kiírók.

A kézírásos vagy számítógépes programmal készített partitúrát és zongorakivonatot és a már elkészült hangzóanyagot hanghordozón rögzítve szintén négy példányban kérik mellékelni, a kitöltött és aláírt pályázati adatlappal együtt, amely a színház honlapjáról letölthető.

cultura trianon alairasa versailles 1920 06 04
Nagy Trianon kastély 1920 június 4-e / Fotó: Wikipédia

A benyújtási határidőre a mű legalább 50 százalékának kész kell lennie. A pályázatok elbírálási határideje október 31., a nyerteseket a színház holnapján teszi közzé.

Elképesztő Árpád-kori régészeti leletekre bukkantak Baja határában

A Kecskeméti Katona József Múzeum munkatársa elmondta: a terület környéke már a hetvenes évek óta régészeti lelőhelynek tekinthető, az akkori feltárás során ugyanis a régészek egy avar kori temető maradványaira leltek. A mostani területen, Baja határában, az 51-es számú főút mellett zajló építkezésen, ahol a Mogyi-gyár készáruraktára és mázsarakodója épül, december óta dolgoznak a szakemberek.

A legjobbnak ítélt alkotást a Budapesti Operettszínház a 2020/2021-es színházi évadban mutatja majd be.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból