Online vetítéseket is szerveznek az idei New York-i Tribeca Filmfesztiválon, amelyet egyébként a pandémia miatti korlátozások feloldása után, közönség részvételével tartanak meg június 9. és 20. között — jelentették be hétfőn a szervezők.

Minden eddiginél szélesebb körű hozzáférés a Tribeca Filmfesztiválonm

A filmfesztivál az online hozzáféréshez indította el Tribeca at Home platformját. Az online programban 35 alkotás, köztük 24 játékfilm és 11 rövidfilm szerepel.

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint az amerikai közönség számára hozzáférhető online szekcióban vetítik a Creation Stories című filmjét Alan McGee zenei mogul életéről, Jonah Feingold Dating and New York című produkcióját egy online randioldalon megismerkedett párról, valamint az Asking For It című filmet Eamon O’Rourke rendezésében. De dokumentumfilmeket is válogattak a programba.

Tribeca Filmfesztival 2021 Tribeca At Home
Az Online Programban 35 Alkotás, Köztük 24 Játékfilm És 11 Rövidfilm Szerepel. / Fotó: Tribeca Film Festival

“A Tribeca at Home lehetővé teszi számunkra, hogy a fesztivált még több közösségbe eljuttassuk országszerte” — mondta Jane Rosenthal, a fesztivál társalapító-igazgatója.

Miközben izgatottan várjuk, hogy idén személyesen gyűljünk össze, és élő vetítéseinkkel New York minden szegletébe eljussunk, a fesztiválozók és az otthoni közönség minden eddiginél szélesebb körű hozzáférést kapnak a filmesek sokszínű kínálatához

— fűzte hozzá.

Robert De Niro kedvenc filmfesztiválja

A Tribeca Filmfesztivált június 9. és 20. között rendezik meg New Yorkban. Az élő vetítéseken megtekinthető programba 23 országból 66 alkotást, 81 filmes munkáját válogatták be.

A nyitófilm Lin-Manuel Miranda musicalfilmje, az In the Heights (New York peremén) lesz, és John Lee False Positive című horrorja is a mustrán debütál.

Tavaly a koronavírus-járvány miatt lefújták a tavaszra tervezett New York-i Tribeca Filmfesztivált. Idén azonban erős programmal akarják kárpótolni a közönséget a szervezők. Az online forma nem idegen a fesztiváltól, a filmfesztivált szervező produkciós cég, a Tribeca Productions tavaly online filmfesztivált szervezett We Are One névvel.

Kapcsolódó cikk
A Tribecát több helyszínre szervezik, és a fesztivál idején New York-szerte számos esemény köszönti a 20. évébe lépett mustrát, amely lehetőséget nyújt filmes alkotók bemutatkozására.

A Tribeca Filmfesztiált 2002-ben rendezték meg először azzal az indíttatással, hogy elősegítsék az élet visszatérését Manhattan központjába a New York-i ikertornyokat leromboló terrortámadás után. A fesztivál társalapítója Robert De Niro volt. Ezen a fesztiválon debütált a tragikusan fiatalon elhunyt Ash Christian nagyjátékfilmje, a Fat girls, de sok más mellett Queen Latifah női kisebbséget segítő rövidfilmjeit is a fesztiválon láthattuk először.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet