Nézem Képzőművészet Egy amerikai mikrobiológus baktériumból alkotott Trónok harca-lenyomatokat

Egy amerikai mikrobiológus baktériumból alkotott Trónok harca-lenyomatokat

Promóció

Mi történik, ha valaki mikrobiológus és rajong a Trónok harca sorozatért? Ha az illető még kreatív is, egészen elképesztő dolgok születnek egy kis agar zselé felhasználásával. Bria O’Brien az élő bizonyíték, hogy szinte bármiből lehet művészetet varázsolni. Igen, még baktériumból is születnek csodák.

Promóció
- Advertisement -

Miután a világ jelenleg Trónok harca-lázban ég, érthető módon a lehető legkülönbözőbb formákban látjuk viszont szereplőket, és ebben még az agar zseléből és baktériumból készült művészi darabok is beleszámítanak. Bria O’Brien a Tentamus North America laboratóriumi menedzsereként dolgozik Virginiában. A Reddit nevű oldalon posztolta remekművét, amelyen Westerosi világának szereplői köszönnek vissza.

Bria O’Brien alkotásai lenyűgözőek / Fotó: Vice

O’Brien étel és fogyasztási termékek tesztelésére specializálódott, munkája során baktériumokat ellenőriz, azok minőségét figyeli. A folyamat során egy zselészerű anyagot, agart használnak, amellyel a baktériumot tenyésztik.

Ez után pedig egy vonallal húznak vonalat a petri-csészében, amely különböző alakzatokat eredményez. A mikrobiológus mindig az adott hangulatának megfelelő formákat rajzol.

Jelenleg, a Trónok harca-rajongásáért a sorozatban jól ismert motívumokat rajzolta meg. Egy vagy két nap elteltével a baktériumok megnőnek, és megjelenik a művészet. O’Brien egy tű segítségével tökéletesíti a végeredményt.

Ennél viccesebb ma már nem lesz: Ilyen lenne a Trónok harca, ha indiai lenne

A SuperWoman YouTube-csatorna töltötte fel az If Game of Thrones were Indian (Ha a Trónok harca indiai lenne) paródiát. Egyszerűen zseniális! The Game of Thrones Season 8 premiere is just days away and I thought what better way to celebrate than to give my favourite show some Indian flavour.

Az agar művészet népszerű hobbi a mikrobiológusok körében. Az Amerikai Mikrobiológusok Egyesülete évente versenyt is rendez, hogy megtalálja a legjobb alkotásokat. O’Brien már részt vett korábban a megmérettetésen és idén is várja, hogy nevezhessen. Mivel a Trónok harca utolsó részét már levetítették, talán a mikrobiológus hölgy készít valamilyen alkotást az utolsó összecsapás tiszteletére.

Akit érdekel a folyamat, most megnézheti:

How to Create Agar Art with Living Microbes

Step inside the creative process with Agar Art 2015 winners Maria Peñil Cobo, Mixed Media Artist, and Mehmet Berkmen, PhD, Staff Scientist at New England Biolabs. During their multi-year collaboration, Maria and Memo have created astonishing works of art using living microbes. Find out how they meld science and art with this behind-the-scenes how-to video guide.

Promóció
ForrásVice
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3