Egy amerikai mikrobiológus baktériumból alkotott Trónok harca-lenyomatokat

Mi történik, ha valaki mikrobiológus és rajong a Trónok harca sorozatért? Ha az illető még kreatív is, egészen elképesztő dolgok születnek egy kis agar zselé felhasználásával. Bria O’Brien az élő bizonyíték, hogy szinte bármiből lehet művészetet varázsolni. Igen, még baktériumból is születnek csodák.

Miután a világ jelenleg Trónok harca-lázban ég, érthető módon a lehető legkülönbözőbb formákban látjuk viszont szereplőket, és ebben még az agar zseléből és baktériumból készült művészi darabok is beleszámítanak. Bria O’Brien a Tentamus North America laboratóriumi menedzsereként dolgozik Virginiában. A Reddit nevű oldalon posztolta remekművét, amelyen Westerosi világának szereplői köszönnek vissza.

1557938946672 gotbig
Bria O’Brien alkotásai lenyűgözőek / Fotó: Vice

O’Brien étel és fogyasztási termékek tesztelésére specializálódott, munkája során baktériumokat ellenőriz, azok minőségét figyeli. A folyamat során egy zselészerű anyagot, agart használnak, amellyel a baktériumot tenyésztik.

Ez után pedig egy vonallal húznak vonalat a petri-csészében, amely különböző alakzatokat eredményez. A mikrobiológus mindig az adott hangulatának megfelelő formákat rajzol.

Jelenleg, a Trónok harca-rajongásáért a sorozatban jól ismert motívumokat rajzolta meg. Egy vagy két nap elteltével a baktériumok megnőnek, és megjelenik a művészet. O’Brien egy tű segítségével tökéletesíti a végeredményt.

Ennél viccesebb ma már nem lesz: Ilyen lenne a Trónok harca, ha indiai lenne

A SuperWoman YouTube-csatorna töltötte fel az If Game of Thrones were Indian (Ha a Trónok harca indiai lenne) paródiát. Egyszerűen zseniális! The Game of Thrones Season 8 premiere is just days away and I thought what better way to celebrate than to give my favourite show some Indian flavour.

Az agar művészet népszerű hobbi a mikrobiológusok körében. Az Amerikai Mikrobiológusok Egyesülete évente versenyt is rendez, hogy megtalálja a legjobb alkotásokat. O’Brien már részt vett korábban a megmérettetésen és idén is várja, hogy nevezhessen. Mivel a Trónok harca utolsó részét már levetítették, talán a mikrobiológus hölgy készít valamilyen alkotást az utolsó összecsapás tiszteletére.

Akit érdekel a folyamat, most megnézheti:

How to Create Agar Art with Living Microbes

Step inside the creative process with Agar Art 2015 winners Maria Peñil Cobo, Mixed Media Artist, and Mehmet Berkmen, PhD, Staff Scientist at New England Bio…


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból