A Trónok harca szereplői nehéz feladatot kaptak az új évad bemutatója előtt

Aki rajongó, talán már látta a vicces videót, amelyben érdekes feladatot kellett teljesíteniük a Trónok harca szereplőinek. A legmeglepőbb, hogy egyiküknek se sikerült, sőt volt, aki meg sem próbálta.

Emilia Clarke-nak már-már kiejthetetlen nevet adtak az alkotók. A Daenerys Targaryen valóban nem a legkönnyebben kimondható név, betűzni meg talán még nehezebb. Ennek ellenére az LA Times műsorvezetője, Meredith Blake megkérte a szereplőket, próbálják meg lebetűzni a nevet. Érdekes változatok születtek.

gameofthrones2505a
Néhány név egyszerűen csak kiejthetetlen / Fotó: Evening Standard

Egyesek az első és második betűn kívül nem jutottak tovább, de legalább próbálkoztak.  Jacob Anderson az egyetlen, aki közel járt a megoldáshoz, bár az utolsó pár betűnél ő is elbukott. A többiekhez képest ő vette a legjobban az akadályokat.

Emilia Clarke elárulta, hogyan segített a Trónok harca nyelvének tanulása az aneurizmából való felépülésben

A Trónok harca Daenerys-ét alakító színésznő március végén sokkolta a rajongókat, mikor elárulta, a sorozat első évadának forgatását követően túlélt egy sztrókot és két agyműtétet. Clarke Stephen Colbert műsorában árulta el, mennyit segített a dothraki nyelv a felépülésben. Az HBO csapata évek óta a biztosra megy, hogy ne szivárogjanak ki részletek, de idén tényleg elmentek a végletekig.

Az már korábbi hírekből kiderült, Clarke sorozatbeli címét, a Khaleesit sokáig rosszul ejtették az emberek. A fantáziavilágban a különleges hangzású nevek azonban tökéletesen megállják a helyüket.

No Title

Can cast members of #GameOfThrones spell Daenerys Targaryen? We asked and… it’s not pretty. https://t.co/T3sNG1q5GD pic.twitter.com/qA42iO65sx

Helyes kiejtését azóta már leírták. Így most már mindenki úgy nézheti végig az utolsó évadot, hogy jól ejti Targaryen nevét.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból