Időutazás lesz a Trónok harcában? Minden, amit tudunk az új évadról

A Trónok harca nyolcadik évadának részleteiről nem sokat tudtunk eddig, még a megjelenési dátumról is csak spekulálhattunk. Az új teaser trailernek köszönhetően már hivatalos: 2019 áprilisában újra Westerosba látogathatunk. A sorozat rendezője a Redditen válaszolt néhány kérdésre a folytatásról.

Az HBO csapata évek óta a biztosra megy, hogy ne szivárogjanak ki részletek, de idén tényleg elmentek a végletekig. A színészek nem kaptak papíralapú szövegeket, a gyártás idejére megváltoztatták a projekt nevét és áljeleneteket is forgattak.

Tuti, hogy nem ismered fel azt a 13 Trónok Harca-színészt, akik a Harry Potter-filmekben is feltűntek / ContextUs

Mialatt nézünk egy-egy filmet, észre sem vesszük, hogy az adott színészt ismerjük egy másik alkotásból. Talán beugrik néha, kit is látunk, mint például Tonks (Harry Potterből) és Osha (Trónok Harca) esetében. De vajon tudtad, hogy Aragog, a pók a HP-ból is szerepet kapott a TH-ban?

Idáig az egyetlen információnk a befejező évadról annyi volt, hogy az eddigiéknél hatalmasabb csatajelenetet láthatunk majd a képernyőn. A napokban megjelent teaser trailerből megtudhattuk, már csak áprilisig kell várni a folytatásra. Sajnos a hivatalos teaser csak az eddigi évadok jeleneteiből áll, de ez is mindenképp több, mint a semmi.

#ForTheThrone | Game of Thrones (HBO)

Every battle. Every betrayal. Every risk. Every fight. Every sacrifice. Every death. All #ForTheThrone. The final season of Game of Thrones returns in April.

Ahogy a Vice is megírta, David Nutter, a Trónok harca egyik rendezője a Redditen válaszolt rajongói kérdésekre. A csatajelenetet Miguel Sapochnik rendezte, de Nutter állítása szerint az ő részei is „masszívak”. Idén először az évad első része is az ő keze alól kerül ki, elmondása alapján különleges kezdésre számíthatunk. Ugyan a finálé megtiszteltetése nem őt érte, nagyon elégedett a sorozat befejezésével. A rendező elárulta, a lezárás megalkotásában a készítők próbálták figyelembe venni azt is, a rajongók mivel lennének elégedettek.

Elképesztő befejezést ígér a Trónok harca színésze

Nyilvánvaló, hogy a Trónok harca színé szeinem fognak semmilyen őrületes részletet felfedni a sorozatról, de már annyira várjuk a záróévadot, hogy minden információmorzsának örülünk. Most például annak, hogy a Jaime Lannistert alakító Nikolaj Coster-Waldau a Huffington Postnak adott interjút, amiben persze a Trónok harcá ról is szó volt.

Nutter nem olvassa a sorozat alapjául szolgáló könyveket. Ezt azzal magyarázza, nem szeretné, hogy a könyvek befolyásolják a munkát. Így kizárólag a forgatókönyv vezeti az alkotásban. Ezzel a nyomást is kisebbnek érzi magán, bár az mindig egyre növekedik, ahogyan beleássa magát egy-egy projektbe.

A rendező megerősítette, a nyolcadik évadban legalább egy rémfarkast biztosan látni fogunk.

A hetedik évadban megtudhattuk, Hodor fogyatékosságának hátterében egyfajta „időutazás” áll. A rendezőt arról is kérdezték, lesz-e még példa a nyolcadik évadban a tér-idő kontinuum átlépésére. Nutter válasza ugyan nem erősítette meg, de tagadni sem tagadta.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az én epizódjaimban nincsen időutazás. Ez az egyetlen, amit elmondhatok nektek[/perfectpullquote]

– írta Nutter.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból