Már csak egy rész maradt hátra a nagysikerű Trónok harca sorozatból, de valószínűleg, még sokáig fogjuk érezni az utóhatását. Főleg, hogy azok a rajongók, akiket hátrány ért a spoilerek miatt, még május 26-ig jelentkezhetnek kártérítésért. Tehát a sorozat lehet, hogy lezárul, csak nem az elvetemült rajongóknak.

Szomorú vagy sem, az internet kegyetlen világában nehéz betartani, hogy valaki ne kotyogjon el egy-egy fontos részletet, legyen szó filmről, sorozatról vagy könyvről. Ha szerencsénk van, akkor a fórumok, a híroldalak és a közösségi felületek előre közlik, hogy „spoiler alert!”, azaz vigyázat, spoiler-veszély! Ebből legalább tudjuk, hogy nem szabad továbbolvasni, ha nem szeretnénk előre tudni a végkifejletet.

5420767C1019A3955Fea63C0 Cersei Spoiler
Csak Óvatosan A Spoilerekkel! / Fotó: Brandsynario

Nem mindenki tartja tiszteletben a fenti példát. Például a Trónok harca esetében vannak, akik nem bírnak felkelni hajnalok hajnalán, ezért másnap már belefuthatnak az aktuális epizód részleteibe. Egy brit biztosítási társaság (Endsleigh Insurance Services) 100 fontot (kb. 36.000 Ft) fizet azoknak a rajongóknak a „Spoiler Insurance Policy” szabályainak megfelelően, akik önhibájukon kívül, idő előtt megtudták a sorozat részleteit.

10 millióan nem akarnak dolgozni menni a Trónok harca utolsó része miatt

A Trónok harca a valaha létezett, egyik legnézettebb sorozat a világon. Több tízmillióan várják a következő epizódokat. Sőt, a hajnali órákat is ébren töltik, hogy a premier idején nézzék meg a következő részt. A Workforce Institute cég felmérést készített, és érdekes eredmények születtek.

A szabály csak a brit rajongókra érvényes, akiknek hajnali 2-ig fent kellene maradniuk, hogy spoiler nélkül megnézhessék a legújabb részt a sorozatból. Ez az első ilyen jellegű kezdeményezés, sőt, a cég kártérítésként még ingyenes hozzáférést is biztosít mind a 8 évadhoz az „áldozatoknak”. Jelenleg csak 10 db kifizetés áll rendelkezésre, és aki igényli, május 26-ig kell jelentkeznie a biztosítócégnél. A visszajelzések alapján a cég eldönti, a jövőben más sorozatokra is kiterjesztik-e a kompenzációt.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet