A Trónok harca utolsó évadát övező izgatottságot aligha lehetett volna fokozni, mégis rengeteg rajongó érzi úgy, a sorozat fináléja nem érte meg a két éves várakozást. Maguk a színészek is csalódottnak tűnnek, írja a Vice.

Ugyan a Trónok harca 8. évadának is megvoltak a maga pillanatai, az általános vélemény szerint a sorozat írói nem tudták megugrani a George R.R. Martin által meglehetősen magasra állított mércét. A befejező évad elsietett cselekménnyel, kimerítő csatajelenetekkel és kávéspoharakkal keserítette el a lelkes rajongókat.

A HBO megint hatalmasat bakizott a Trónok harca új epizódja körül

Mint ismeretes, a Trónok harca előző epizójában Daenerys előtt egy sörös kupa helyett egy Starbucks-pohár pihent. A Trónok harca az utolsó évadát sugározza, ám talán a nagy hype-ban az egyik színész ott felejtette a starbuckson poharat az asztalon, írja a . Az üzletlánc bejelentette, megoldást talált arra, hogy a felnőtt tartalmakat ne lehessen a bolt területén nézni.


Olyan narratív szálakat szorítottak néhány jelenetbe, amelyek korábban egy egész évad anyagát adták volna. A készítők nem hagytak időt a cselekmény kellő kibontására, sokszor az elmúlt évek karakterfejlődését áldozták fel egy elsietett finálé oltárán. Valószínűleg ez felel azért, hogy az utolsó évad epizódjai sorra döntik meg a sorozat történetének legalacsonyabb értékelésének rekordjait.

Trónok harca napjaink legmeghatározóbb televíziós alkotása, így a nézők elvárásai már-már kielégíthetetlenül magasak voltak. Mégis, nehéz mást érezni az eddigi öt epizód után, mint csalódottságot.

Egy a YouTube-on keringő videó szerint a sorozat színészei teljesen átérzik a rajongókon eluralkodó kiábrándultságot.

3 Minutes of the Game of Thrones Cast Being Disappointed by Season 8

These people are contractually obligated to be nice about the show btw I obviously do not own the content of this video, I just think it’s interesting to hav…

A háromperces videó a Trónok harca sztárjainak sikertelen próbálkozásait válogatja össze arra, hogy lelkesnek tánjenek a sorozat befejezése iránt. A színészek tehetsége megkérdőjelezhetetlen, mégis úgy tűnik, az már az ő képességeiket is meghaladja, hogy elégedettséget játszanak el az ügyben.

Minden néző magára ismerhet Emilia Clarke kínos, fájdalmas mosolyában, amikor arra a kérdésre válaszol, elégedett-e a nyolcadik évaddal.

Bár Peter Dinklage a hátán is elbírja az egész sorozatot, és kifogástalan színészi játéka még képes valamennyi fényt hozni a hosszúra nyúlt éjszaka képében megjelenő fináléba, mégis képtelen bármi lelkesedést kipréselni magából a befejezéssel kapcsolatban.

Trónok Harca Trónok Harca 8. Évad Trónok Harca Befejezés Emilia Clarke Peter Dinklage Nikolaj Coster Waldau Conleth Hill David Benioff D.b. Weiss George R.r. Martin Trónok Harca Finálé
A Trónok Harca Színészeinek Tehetsége Megkérdőjelezhetetlen, Mégis Úgy Tűnik, Az Már Az Ő Képességeiket Is Meghaladja, Hogy Elégedettséget Játszanak El A Befejezéssel Kapcsolatban. / Fotó: Collider

Persze, a videóban megjelenő jelenetek a kontextusból kiragadva csalókák lehetnek, de ez nem az egyetlen példa arra, hogy a színészek csalódottságot fejeznek ki a sorozat utolsó évada iránt.

A Jaime Lannistert alakító Nikolaj Coster-Waldau maga vallotta be, a Brienne-nel közös szerelmi szála kifejezetten elsietettnek tűnt számára. Coster-Waldau megértőbben áll a problémához, mint a nézők, hiszen tudja, egyszerűen nincs már elég idejük rá, hogy egy egész évadot szánjanak arra, hogy eljussanak A-ból B-be.

George R.R. Martin elárulta: a Trónok harcából három spin-off készül

A Trónok harca alapjául szolgáló könyvek írója, George R. R. Martin egy blogposztban osztotta meg a rajongókkal a hírt. Az egyik spin-off forgatása, amit „nem szabadna a hosszú éjszakának” hívnia, még idén elkezdődik. Két másik folytatásötlet egyelőre a forgatókönyv fázisában marad, de az író elmondása alapján azok is jól haladnak.


A Varys-t alakító Conleth Hill számára már az is hatalmas csalódás volt, hogy nem kapott lehetőséget egy végső közös jelenetet Petyr Baelish-sel, mielőtt az meghalt volna. Úgy érzi, az utóbbi évadokban karaktere nagyon perifériára szorult. Bár összességében pozitív a véleménye a sorozatról, az utolsó évadok egyértelműen nem váltak a kedvencévé. Elmondása alapján maga sem tudja, mit is érez az utolsó epizóddal kapcsolatban.

Ugyan senki sem tűnik igazán lelkesnek, még reménykedhetünk benne, hogy Weiss és Benioff egy olyan fináléval készültek nekünk, ami el tudja feledtetni velünk az elmúlt öt epizód hiányosságait.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet