Donald Trump amerikai elnök döntése szerint a CNN a továbbiakban nem hívhatja meg műsoraiba a kormány egészségügyi szakértőit, ameddig nem közvetítik a kormányzat teljes járványügyi összefoglalóit is.

Korlátozzák a lehetőségeket

Az Amerikai Egyesült Államok alelnökének, Michael Pence-nek a szóvivője értesítette a CNN-t, miszerint a továbbiakban nem fogadhatják vendégként műsoraikban a kormány egészségügyi szakértőit mindaddig, amíg műsorszerkesztőik nem közvetítik a Trump-kormányzat napi járványügyi összefoglalóinak azon szegmenseit, amelyben az alelnök és a koronavírus elleni küzdelem érdekében felállított munkacsoport szakemberei szólalnak fel. A CNN egyelőre nem tudott érdemben reagálni a helyzetre, írja a Variety.

Cnn Donald Trump
Trump Megakadályozza Az Egészségügyi Szakértők Felszólalását A Cnn Műsoraiban / Fotó: Getty Images

Ennek eredményeképp a kialakult helyzet következtében a CNN csütörtöki műsorában korábban szót kapó tisztviselők, mint Dr. Anthony Fauci, Dr. Deborah Birx, Stephen Hahn és Jerome Adams múlt héten már nem tűntek fel az adásban. A CBS News, az NBC News, az ABC News és a Fox News Channel platformjain azonban igen.

Sokadik eset

Nem ez az első eset, hogy az AT&T által működtetett sajtóorgánum és a Fehér Ház összetűzésbe kerül. Trump rendszeresen bírálja a csatornát, miszerint az hamis híreket terjeszt. A médium a vádakra reagálva  többször is megerősítette, hogy publikált írásaikban a tények fontosságát és hitelességét tartják szem előtt, nem pedig a hivatalos intézmények lekenyerézését. Állásfoglalásuk azonban csak újból és újból az ellenség szerepébe szorítja a CNN-t, különösen a konzervatív sajtóorgánumok körében.

Donald Trumpból saját fia űz gúnyt egy Tiger King-mémmel

A Tiger King-sorozat egyik szereplője, Joe Exotic ihlette az ifjabbik Donald Trump által vasárnap megosztott mémet, írja a . Az ikonikus képen az elnök és Joe Exotic arcának összemontírozása látható. – írja ifjabb Trump. 172.4k Likes, 7,802 Comments – Donald Trump Jr. (@donaldjtrumpjr) on Instagram: “Hahahahaha I love the internet.

Többek közt ezzel is indokolható, hogy az utóbbi időben a Fehér Házból meghívott köztisztviselők gyakran visszautasították a CNN reggeli beszélgetőműsorában, a New Day-ben való szereplést. Jellemzően akkor volt erre példa, amikor a műsor korábbi társműsorvezetője, Chris Cuomo beszélgetett volna a meghívottakkal egy a szokásosnál hosszabb adás keretein belül.

A CNN kritizálta a magyar kormányt, Szijjártó Péter szerint álhíreket terjeszt a csatorna

A külügyminiszter visszautasította a vádakat és hangsúlyozta, hogy a rendkívüli helyzet miatt más országok is hasonló döntéseket hoznak, írja az . Szijjártó Péter szerint álhíreket és hazugságokat terjesztenek a kornavírus-törvénnyel kapcsolatban a médiában. Az amerikai CNN televízióban adott interjúban Christiane Amanpour kérdésére, hogy mi indokolta azt, hogy más országokkal szemben a magyar törvényhozás nem működik.

A hírkritikusok körében a vita- és a hírportálok által lehozott kormányzati tájékoztatók igen gyakori beszédtémának számítanak. Tekintve, hogy Trump nem egyszer használta ezeket a fórumokat téves információk terjesztésére, illetve hogy dicsekedjen az eredményeivel. A szakvélemény szerint a hírportáloknak nem szabadna a vitatott eseményeket közvetíteniük.

Stephen Colbert kiakadt Donald Trump legutóbbi sajtótájékoztatóján

Stephen Colbert, az amerikai CBS csatornán futó The Late Show műsorvezetője keddi adásában Donald Trump sajtótájékoztatójának ment neki, valamint kritizálta a Wisconsin megyei Legfelsőbb Bíróságot is, írja a Rolling Stone . Colbert, aki a járványügyi intézkedések miatt saját otthonából vezette a show-t, azzal kezdte, hogy mennyire hálás, hogy a lakásába kihelyezett kamerákkal folytathatja a műsorát, annak ellenére, hogy nem biztos benne, hogy nézi-e egyáltalán valaki.

Ennek eredményeként több csatorna elhatárolódott a kormányzat közleményeinek sugárzásától, a felszólaló képviselő személyétől és a tárgyalt részlettől függően.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet