Trump tényleg elküldte a Rocket Man CD-jét Kim Jong Unnak?

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter pénteken Észak-Koreába látogatott, hogy tisztázzon néhány részletet az ország nukleáris leszerelésének előmozdításával kapcsolatban. A Chosun Ilbo dél-koreai hírportál szerint azonban nem csak ez volt Pompeo egyetlen célja az utazással.

Állítólag az amerikai külügyminiszter azért is ment az ázsiai országba, hogy átadja Donald Trump személyes ajándékát a kommunista vezérnek. Ez pedig nem más, mint egy Elton John-CD, Trump által dedikálva, amelyen a Rocket Man is szerepel.

A történelmi kézfogása előtt, amiről mi is írtunk, meglehetősen el volt mérgesedve a helyzet a két vezető között. Twitteren üzengettek egymásnak. 

Donald Trump kezdte, “kis rakétaembernek (little rocket man) nevezve Kim Jong Unt, kifigurázva a nukleáris fegyverek iránti eltökéltségét. Az észak-koreai diktátor pedig azzal vágott vissza, hogy Trumpot “elmeháborodott trottynak” nevezte.

Durva, de ez az a két felnőtt ember, akik a világ sorsát tartják kis kezeikben. Jaj, nekünk!

No Title

I spoke with President Moon of South Korea last night. Asked him how Rocket Man is doing. Long gas lines forming in North Korea. Too bad!

A Chosun Ilbo értesülése szerint a júniusi csúcstalálkozón Trump hozta fel Elton John 1972-es slágerét, mondván, ez ihlette őt a koreai vezér gúnynevének kitalálásakor. 

Elton John – Rocket Man (Official Music Video)

In his own interpretation of Elton John’s iconic hit, Iranian filmmaker and refugee Majid Adin reimagines “Rocket Man” to tell a new story of adventure, lone…

Egy forrás szerint a CD-ről ebéd közben beszélgettek. Trump megkérdezte Kim Jong Unt, hogy ismeri-e a dalt, és a diktátor azt válaszolta, nem.

Az NBC News szerint Pompeo sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a dél-koreai lap értesülését a CD-s küldetéssel kapcsolatban. A világbéke érdekében reméljük, hogy a hír kacsa! Ha nem az (mert ezt Trumpból simán kinézzük), akkor meg azt, hogy a koreai vezér humoránál van.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból