Trump Trónok harca által inspirált poszterrel büszkélkedett a Fehér Házi meetingen

Donald Trump kormánygyűlést hívott össze a fal, a tőzsde és Észak-Korea kapcsán. A hangulat fokozásaként egy az asztalra helyezett, Trónok harca által inspirált poszter szolgált.

Az amerikai elnök novemberben osztott meg a Twitteren egy képet magáról a sorozat híres mondatának átalakított verziójával. Aki azt gondolta, nem látjuk többé a „közelegnek a szankciók” felirattal ellátott mémet, tévedett. Immár nyomtatott verzióban lehetett gyönyörködni benne.

Donald Trump Trónok harca
Donald Trump ironikus módon Trónok harcás mém-poszterével dobta fel a kormánygyűlés hangulatát. / Fotó: AP / Evan Vucci

A dolog attól igazán ironikus, hogy az elnök azt hangsúlyozza, a fal működni fog, miközben egy olyan sorozattal promótálja magát, ami egyértelműen az ellenkezőjét állítja. Az HBO-alkotás hosszú évadokon át foglalkozott a fal túloldalán rekedt emberekkel. Emellett a legutóbbi évadban a Fal meg is semmisült. Pedig az jóval magasabb volt, mint az elnök által tervezett dizájn.

Hírességek bírálják Trumpot a Twitteren, terjed a #TrumpMondjonLe hashtag

A #TrumpMondjonLe (#TrumpResign) hashtag trendivé vált az amerikai Twitteren, fél millió felhasználó használta a napokban. Emellett számtalan híresség is hangot adott véleményének az amerikai elnökről. Aki nem jártas a politikában, az is tudja, ki az a Donald Trump és mit művel. Ugyanis a csapból is az ő neve folyik, hála megdöbbentő és sokszor teljesen illogikus cselekvéseinek és mondatainak.


A DesignTaxi beszámolója szerint a twitterezők java értetlenül állt az ellentmondáshoz. Sokan hangsúlyozták a sorozatban tárgyaltak és az elnök fal-építésének összeférhetetlenségét. Mások pedig kiemelték, a sorozat Másainak biztosan nem kellett fizetnie a westerosi fal felhúzásáért.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból