Követem Élet + Stílus Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

Promóció

Orvosok tettek közzé röntgenfelvételeket arról, milyen károsodás érte a 44 éves, koronavírus-járványban elhunyt kínai férfi tüdejét.

„Tejüvegszerű átlátszatlanság”

Promóció
- Advertisement -

Az Észak-Amerikai Radiológiai Társaság (RSNA) mutatta be azokat a felvételeket, amelyek egyértelműen illusztrálják, hogy milyen pusztítást képes végezni a koronavírus az ember tüdejében, írja a Ladbible.

/ Fotó: RSNA

A férfi azon a vuhani piacon dolgozott, ahonnan a feltételezések szerint elindult a járvány. Karácsony napján került kórházba lázasan és köhögéssel. Egy héttel később hunyt el.

Tom Hanks: „Sajnos Pozitív lett a koronavírus-tesztem”

A színész házaspár jelenleg Ausztráliában, a Gold Coaston tartózkodik, ahol Tom Hanks Baz Luhrmann rendezésében Elvis Presley önéletrajzi filmjét forgatja. Hanks az Instagramon jelentette be a hírt március 11-én, magyar idő szerint hajnali két óra tájban. „Sziasztok, Rita és én itt vagyunk Ausztráliában.

A röntgenfelvételek pici fehér foltokat mutatnak a férfi tüdején, amelyeket a radiológusok „tejüvegszerű átlátszatlanságnak” neveznek. Ez arra utal, hogy üregek jöttek létre a tüdőben. A felvételek szerint a férfi tüdejében lévő folyadék egyre rontja az állapotát. Ezek a foltok nagyon hasonlóak azokhoz, amelyeket SARS- (Súlyos Akut Légzőszervi Szindróma) és közel-keleti légúti szindrómás, MERS-betegekben diagnosztizáltak.

Radiology: Cardiothoracic Imaging – Severe Acute Respiratory Disease in a Huanan Seafood Market Worker: Images of an Early Casualty February 14, 2020 Figure 1: Images in a 44-year-old man who presented with fever and suspected COVID-19 pneumonia. A-C, Thin-slice (1-mm) axial CT images showed multiple patchy ground-glass opacity along the peribronchial and subpleural lungs. Some reticular opacities were also found within areas of ground glass (crazy-paving pattern). Lymphadenopathy was absent. D-F, Multiplanar reconstruction showed diffuse distribution of lesions. #ChestRad #CVRad #Cardiothoracic #RSNA #Radiology #Radiologist #medicalimaging #radiologylife #radiologia #radiologie #radiologi #RadRes #RadLeaders #radiologystudent #radiologyresident #radiologytech #MedEd #imaging #roentgen #Coronavirus #COVID19

690 Likes, 9 Comments – RSNA (@rsnagram) on Instagram: “Radiology: Cardiothoracic Imaging – Severe Acute Respiratory Disease in a Huanan Seafood Market…”

Az RSNA CT-képeket is közzétett egy 54 éves nő tüdejéről, amelyben szintén jelen vannak ezek a fehér foltok. Az orvosok tüdőgyulladást állapítottak meg nála lázzal, fáradtsággal és köhögéssel, amelyet a COVID-19 okozott. A képeket néhány órával azután hozták nyilvánosságra, hogy az Egészségügyi Világszervezet, a WHO kihirdette a világjárványt.

A WHO mossa kezeit – ők szóltak

„A világjárvány kihirdetésével nem dobálódzik könnyelműen az ember. Ez a szó, ha rosszul értelmezik, indokolatlan félelmeket generál, vagy kiváltja a védekezés indokolatlan feloldását, akkor felesleges szenvedéshez és halálhoz vezethet.

A világjárvány kihirdetése nem változtatott a WHO állásfoglalásán azzal kapcsolatosan, hogy a  koronavírus mekkora fenyegetést jelent. Nincs változás abban sem, hogy a WHO mit tesz, és abban sem, hogy az egyes országoknak mit kellene tennie.

Még sosem találkoztunk koronavírus törzs által okozott világjárvánnyal. Továbbá nem tudunk olyan világjárványról, amelyet egyszerre kontrollálni tudnánk. A WHO azonnal készenlétbe állt, amint értesültünk az első esetekről. Azóta minden nap figyelmeztettük az országokat, hogy sürgősen tegyenek azonnali intézkedéseket és járjanak el szigorúan. Egyértelműen megkongattuk a vészharangot” – mondta a WHO elnöke, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Promóció
ForrásLadbible
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3