Szerettem volna azzal kezdeni a programajánlót, hogy Jaj, de nehéz boldognak lenni vasárnap ‒ mert épp vasárnapról virrad és Vad Fruttik-, valamint Esti Kornél-koncertről szól ‒, de pénteken, azaz szeptember 23-án lesz a fergeteges VADulás Estibe’. Hm, mégis megtörtént.

Talán senkinek nem kell bemutatni a zenekart, a Vad Fruttikot ‒ ezért is ez a rendhagyó bevezető ‒, de azért ejtsünk néhány szót róluk! Kereken 20 éve alapították meg a bandát Várpalotán, ami azóta kisebb-nagyobb változásokon/váltásokon esett át. Egyik ilyen, hogy Herter Tamás, Józsa Zoltán és Kaszás Gábor kivált az együttesből, valamint a zenei stílusuk is megváltozott, megszilárdult. Az első albumukból, Rózsikámnak digitálisanból kihallható, hogy több dalnál is kísérleteztek, ami a műfajt illeti. Azonban több slágert is köszönhetünk annak a korongnak, mint például a Nekem senkim sincsen vagy éppen a Sárga zsigulit ‒ noha az én személyes kedvencem a Szerelmes dal és a Szól a szív. 

Ezután jött az Egy éjszaka Bohémiában című albumuk, de inkább a Fénystopposokról ejtenék néhány szót. Ennél a lemeznél találták meg Likó Marcellék (a Vad Fruttik frontembere ‒ a szerk.) azt a vonalat, amit azóta is követnek, s a szakma is méltán elismert. Ezt követte a Darabok, majd a Tudom milyen című korongjuk. Ezeken már Géczi János író kéznyoma is rajta van a lemezeken, hiszen Likó és Géczi igen jó viszonyt ápolnak az utóbbi években.    

Magukon a szövegeken az tapasztalható, hogy mentesek vagy nagyon elvétve van bennük közhelyes sor. Ebből a virágzó kapcsolatból született egy gyermekük is, A Bunkerrajzoló című kötetük, ami Likó életét dolgozza fel. A szerző és az énekes elmondása szerint gyakori a fikció, ám ezt döntsék el az olvasók, rajongók!

A Budapest Parkban már többször felléptek. Sőt, nem is olyan régen, május 27-én, azonban sosem elég belőle. Gyakran tartózkodnak két napig is egy-egy vidéki város klubhelyszínén, mint például Debrecenben is, hiszen olyan nagy az igény rá. Nem is kezdődhetne jobban egy tanévkezdés, minthogy szeptember 23-án, pénteken Vad Fruttik-koncertre verethetjük, ugye?

De ez még nem minden, hiszen az Esti Kornél lesz az előzenekar, ami nyugodtan mondhatjuk, elég erős, hiszen nem egy olyan bandáról beszélünk, akik éppen feltörekvő együttesként aposztrofálnánk. Az énekes, Bodor Áron néhány éve csatlakozott a zenekarba (Nagy Istvánt váltotta), aki új hangszínével járult hozzá, hogy még mindig megtöltsön akár egy A38 hajót is ‒ de persze nem mehetünk el szó nélkül ez ügyben amellett, hogy az Esti Kornél dallam- és szövegvilága mindig is magával ragadó volt Bodor előtt is, s ezért a frontembernek mondható Lázár Domokosnak mondhatunk köszönetet. Már négy albumon vannak túl a srácok: Egytől egyig, Boldogság, te kurva, Ne félj, Éjszaka van.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2016. – szeptember – 23. – 18-22 óra

Helyszín: Budapest Park

Jegyár: Elővételi szeptember 15-ig: 2. 499 HUF – Normál szeptember 16-tól és a helyszínen: 2. 999 HUF – Terasz-jegy: 5. 999 HUF (A Terasz-jeggyel jogosult vagy belépni a VIP bejáratán. A Teraszokról exkluzív helyről élvezheted a koncertet, s az azt követő bulit is.)

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.